Українців, які користуються забороненою російською соціальною мережею "ВКонтакте", візьмуть на облік в силових структурах. Також поліція буде стежити за поширенням контенту в забороненій в Україні соцмережі.

Читайте також: В Україні діє нова схема обману з кодами: крадуть соцмережі і гроші з карток

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов на онлайнконференції "Перспективи діджіталізаціі країни і ризики кібербезпеки".

Данілов наголосив, що згідно із законодавством про санкції, "ВКонтакте" не повинно працювати на території Україні. А тому громадяни повинні розуміти всю відповідальність, коли користуватимуться забороненою російською соцмережою.

"Це також і їх повинна бути відповідальність – навіщо вони це роблять і для чого роблять. Справа в тім, що зараз та система, яка починає працювати, ми про всіх цих користувачів будемо мати розуміння. Вони будуть перебувати на обліку. Якщо вони далі будуть поширювати російський контент, то вони будуть мати певний клопіт з нашою поліцією, з нашими силовими структурами", – додав Данілов.

За його словами, питання блокування "ВКонтакте", який змінив проксі-сервер, вирішать найближчим часом, заручившись допомогою міжнародних партнерів.

Читайте також: Від жовтня у "Дії" з'явиться ще десять нових послуг: перелік

"Ми сьогодні займаємося цими питаннями, фахівці розуміють, про що йде мова. Вони дуже швидко змінюють проксі, і ми не встигаємо за ними стежити. В Україні є інституції, які безпосередньо за це відповідають. Ми вважаємо, що найближчим часом за допомогою наших міжнародних партнерів це питання буде вирішено", – зазначив Данілов.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook