Українців у цьому році чекає дуже спекотний серпень з аномальними для цього місяця температурами. Також будуть побиті всі температурні рекорди. Про це повідомив синоптик Микола Кульбіда.

Читайте також: Банкомати не обов'язкові, карантин по-новому та штрафи для бізнесу: що зміниться в серпні

"Користуючись цими речами, можна сказати, що серпень тим тенденціями зміни клімату, він другий після липня по підвищенню температури повітря", – повідомив Кульбіда виданню УНН.

Синоптик зазначив, середня температура серпня за останні 30 років в Україні виросла майже на 2 градуси.

"Це говорить про те, що в 99% температура повітря серпня місяця все одно буде вище за будь–якої кліматичної норми – і значно вище. Слід очікувати, що серпень буде жаркий", – підкреслив Кульбіда.

Експерт повідомив, що нас чекають в серпні температурні рекорди, але це буде не весь місяць.

Читайте також: Три Спаса і затяжні вихідні: скільки будемо відпочивати в серпні

"І не виключено, що будуть побиті температурні рекорди. Але, однозначно, що так не буде цілий місяць. Будуть періоди певних погодних змін, зниження температури, але вони будуть дуже короткочасні", – зазначив директор Укргідрометцентру.

До речі, народний синоптик Леонід Горбань дотримується такої ж думки, що серпень буде сухим і спекотним, але його початок буде прохолодним.

"Очікується комфортна прохолода з невеликими опадами, температура від +22 градусів тепла вдень у західних та північних регіонах – до +25 в східних і центральних, і +27, як і належить, у курортних – південних", – розповів синоптик виданню "Сьогодні".

Горбань повідомив, що до кінця серпня спека досягне +32 градусів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook