Волинські митники пропустили бурштину на 2 мільйона євро. Поляки у Дорогуську затримали 400 кілограм сонячного каміння, яке якимсь дивним чином не помітили працівники волинського пункту пропуску "Ягодин", повідомляє ТРК "Аверс".

Читайте також: Скандал на "Ягодині": волинські митники пропустили до Польщі бурштину на 54 мільйони

Митно-фінансова служба Любліна повідомляє, що працівники пункту пропуску Дорогуськ відправили вантажівку на рентген і під час обшуку серед мішків з легальним товаром виявили контрабанду сонячного каміння, яке за їх підрахунками оцінюється у 8 мільйонів злотих. Це рекордна одноразова партія бурштину, яку поляки затримували за останні кілька років.

З власних джерел нам відомо, що контрабандний бурштин безперешкодно перетнув Ягодин у зміну Михайла Бурдейного. Ми вже його згадували – він був начальником зміни, яка на початку травня пропустила 1,3 тони бурштину.

Читайте також: На "Ягодині" затримали нелегальний вантаж брендового одягу на 13,2 млн

Ось так завдяки пильній роботі волинських митників українці – регулярно поповнюють бюджет Польщі. До слова, напередоні у Дорогуську, який межує з волинським Ягодином поляки затримали 35 кілограмів необробленого бурштину. Контрабанду водій сховав у паливному баці.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook