Проповідник-педофіл Роман Московченко зі Львова роками ґвалтував дівчаток у віці від 11 до 14 років. Він організовував дитячі табори, і батьки самі довіряли йому своїх дітей, адже він прикривався ім'ям церкви.

Читайте також: Один з керівників Офісу президента прислужує керівникам Московської церкви (фото)

І хоча після затримання 46-річного зловмисника стали говорити про його тісні зв'язки з Українською греко-католицькою церквою, в організації поспішили відхреститися від Московченка, повідомляє Telegram-канал PavlovskyNews.

"Заступництвом церковних чинів він не користувався", − прокоментували в УГКЦ.

Таку заяву релігійна організація зробила попри те, що Роман Московченко є одним із співзасновників приватної католицької школи святої Софії у Львові. Також він очолював благодійну організацію "Діти Христа" при храмі УГКЦ.

Керівник пресслужби греко−католиків отець Павло Дроздяк каже, що Роман Московченко не мав ніякого відношення до церкви, а також не отримував благословення духовенства УГКЦ на організацію християнських таборів.

І хоча в церкві підтвердили, що Роман був "активним віруючим", всі його ініціативи щодо створення таборів або благодійних організацій не мали відношення до УГКЦ і не були узгоджені.

Крім того, в церкві заявили, що саме за ініціативою УГКЦ розпочалися слідчі дії проти Московченка. Також назвали брехнею інформацію про те, що проповідник ділився з УГКЦ грошима, які збирав від благодійників нібито на потреби сиріт та організацію таборів.

Читайте також: Патріарх РПЦ Кирило повідомив про кінець світу: всі подробиці

Сьогодні Роману Московченку загрожує до 15 років позбавлення волі. Він перебуває в СІЗО без права вийти під заставу.

У Львові проповідник 15 років ґвалтував дітей: церква відхрестилася від нього

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook