Жувальна гумка негативно впливає на організм людини. Виявляється, вона містить харчову добавку Е171 – діоксид титану. Її використовують для “жуйок”, цукерок, хлібобулочних виробів як барвник.

Читайте також: У МОЗ уточнили деталі отримання нових електронних лікарняних

Про це повідомляє Нealthy style.

Фахівці Бінгемтонського університету довели, що систематичне споживання Е171 призводить до послаблення імунологічної системи та порушення функціонування тонкого кишечнику, клітини якого починають із труднощами засвоювати поживні речовини. Таким чином наночастинки діоксида титану спричиняють послаблення кишечного бар’єру, сповільнення метаболізму та погіршення засвоєння таких поживних речовин як заліза, цинку, жирних кислот.

Як раніше писала “Народна Правда”, американський штат Каліфорнія працює над законопроектом про маркування небезпечних. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter