На митному посту "Ягодин" Волинської митниці Держмитслужби затримали автомобіль марки "MERCEDES-BENZ", на суму 95 тисяч грн.

Читайте також: Через волинську митницю намагалися провезти насіння майже на 400 тисяч

Про це повідмоляє Волинська митниця Держмитслужби.

16.01.2020 року, громадянином України, на підставі доручення керівника товариства, подано товаросупровідні документи, відповідно до яких в митному режимі "імпорт" переміщується вантажний автомобіль "MERCEDES-BENZ SPRINTER", 2015 року випуску.

З метою перевірки законності ввезення на митну територію України даного транспортного засобу, ініційовано та направлено запити до офіційного представника "Мерседес" в Україні ПрАТ "Автокапітал". Відповідно до отриманої відповіді встановлено, що дата виготовлення автомобіля зазначена в реєстраційному сертифікаті не відповідає даті виготовлення зазначеній в листі-відповіді від офіційного представника.

Читайте також: На Волині у чоловіка забрали авто вартістю 110 тисяч гривень (фото)

Таким чином, керівник товариства при ввезенні на митну територію України вантажного автомобіля марки "MERCEDES-BENZ SPRINTER", вчинив дії з приховуванням від митного контролю, тобто з поданням органу доходів і зборів як підстави для переміщення товарів документів одержаних незаконним шляхом та таких, що містять неправдиві відомості, необхідні для визначення митної вартості самого товару.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, обумовлені ч.1 ст.483 Митного кодексу України і передбачають накладання штрафу в розмірі 100% суми несплачених платежів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook