Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕПК), розпочала перевірку "Волиньгазу".

Читайте також: Як українців позбавлятимуть субсидій: деталі

Про це написала голова НКРЕПК Оксана Кривенко Twitter.

Зі слів голови НКРЕПК, вчора, 11 березня, одночасно розпочалася перевірка шести облгазів, а сьогодні, 12 березня, – ще двох.

"Ми вже учора одночасно розпочали планові та позапланові перевірки 6 облгазів, – це Вінницягаз, Волиньгаз, Івано-Франківськгаз, Київоблгаз, Харківгаз, Чернігівгаз. Сьогодні стартувала перевірка Закарпаттягаз та Хмельницькгаз. #Марафонперевірок триватиме до середини квітня", – йдеться у дописі.

Читайте також: "Це економічно неправильно", – голова "Нафтогазу" про зниження цін на газ для українців

До слова, нагадаємо, раніше повідомлялося, що нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, звернулася із запитом в Державну регуляторну службу щодо погодження проведення позапланових перевірок 20 операторів газорозподільчих мереж. Серед інших, зокрема і ПАТ "Волиньгаз".

Своєю чергою, Територіальні відділення Антимонопольного комітету України досліджували, чи відповідають законодавству про захист економічної конкуренції дії операторів газорозподільних мереж при приведенні обсягів використаного природного газу побутовими споживачами до стандартних умов при здійсненні комерційних розрахунків.

Раніше НКРЕКП заборонила облгазам приводити до стандартних об’єми природного газу, використаного побутовими споживачами, та здійснювати донарахування у платіжках. Однак, незважаючи на заборону, волинянам продовжували нараховувати додаткові платежі за газ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook