У Києві чоловік погрожує поліції підірвати міст "Метро", почав стріляти з автомату у повітря. Поліція припускає, що він може готувати теракт.

Читайте також: З'явилося відео бійки між правоохоронцями та чоловіками на Волині

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що міст наразі перекрили, усюди працюють вибухотехніки. Загалом на місці інциденту перебувають представники усіх спеслужб  нацгвардійці, пожежники, поліція, швидка тощо.

"Невідомий здійснює постріли і погрожує вибухом. Ми проводимо спеціальну поліцейську операцію. Рух автомобілів і поїздів на мосту перекрито. Слідчі столичної поліції кваліфікують подію як підготовку до терористичного акту", − наголосив Крищенко.

Відомо, що невідомий чоловік під’їхав на міст в автомобілі Opel білого кольору. Видання theБабель пише, що зловмисником виявився 42−річний вихідець з анексованого Криму Олексій Белько. Він одягнений у камуфляжну форму, блакитний берет та обв’язав себе жовто−блакитним прапором. 

Поліція направила до мосту дрон. Свідки інциденту розповідають, що зловмисник намагався його розстріляти.

Читайте також: На всіх були футболки з написом СБУ: повідомили, хто напав на волинських інкасаторів у Житомирі

До мосту вже пригнали важку військову техніку та БТР.

"Мінувальник" столичного мосту Метро Олексій Миколайович Белько − уродженець кримського Фороса і військовослужбовець ЗСУ.

Він контрактник і рахується начальником радіостанції польового вузла зв'язку військової частини А3628 в Броварах, пише "Страна" із посиланням на власні джерела.

У червні 2019 року він був підсудним у справі про самовільне відлучення з військової частини. Двічі отримував по кілька днів ґауптвахти. Інформація про це розміщена в Єдиному реєстрі.

Також відомо, що в кінці серпня Белька намагалися виселити з квартири.

У військовій частині, де служить Белько, базується 99−й окремий батальйон управління і забезпечення спецназу − Сил спеціальних операцій.

 

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook