У Старому Селі на Рівненщині спершу побили, а потім упритул розстріляли з автомата 30-річного місцевого жителя.

Читайте також: Троє чоловіків вистрілили 5-річній дитині в голову у Києві

Це сталося на його власному подвір’ї, передає ТСН.

"У нього була розбита голова, побиті груди, синє все, спина побита", – розповідають родичі. Першим загиблого побачив друг. "Юра сидів уже без ознак життя", – каже Олексій Лощиць. Згодом на місце прибігла і мати Юрія, яка сама себе не тямила від горя. Поки приголомшені люди викликали поліцію, біля хати помітили машину, однак вона хутко поїхала.

Правоохоронці оголосили план "Сирена". Зламану машину знайшли за 80 кілометрів від села. Водій та пасажир переховувалися в лісі, але врешті здалися. Поліцейські встановили, що чоловіки мали забрати з місця вбивства виконавців, але ті чкурнули самі. Вони хотіли втекти до Білорусі. "Прикордонники затримали ще трьох громадян", – пояснив заступник керівника ГУ Нацполіції Рівненщини Сергій Волков.


Читайте також: Молоде подружжя розстріляли просто посеред вулиці Миколаєва (фото)

Замовником убивства виявився односелець убитого на прізвисько "Американець". Він відсидів у тюрмі в США, а повернувшись, узявся встановлювати свої порядки в Старому Селі. "Із місць позбавлення волі його пожиттєво депортували в Україну без права в’їзду в Штати. У нас в селі дуже складна кримінальна ситуація. Загиблий не хотів, щоб на території продавали всякого роду наркотичні речовини", – пояснив заступник голови Старосільйської об’єднаної громади Анатолій Павлович.

"Замовник пообіцяв своєму знайомому дві тисячі доларів за виконання вбивства, або ще бартером віддати йому скутер та автомобіль на євробляхах", – додав Волков.

Люди бояться, що причетні до вбивства Юрія не будуть покарані і повернуться до села. Селяни кажуть, що "Американець" та його поплічники вже неодноразово влаштовували тут стрілянину, але це сходило їм із рук. "За роки бурштину зброї дуже багато накупило місцеве населення", – пояснює проблему Павлович.

Жителі побоюються, що в селі можуть розпочатися міжусобні війни та кровопролиття. "Якщо їх не посадять, я знаю, що всі Юрини друзі – всі вони ляжуть", – каже матір загиблого Надія Пишняк. "Повний безлад. Тут наркотики чи що? Банда. Тут або самосуд робіть, або щось робіть", – каже рідний брат загиблого Петро Пишняк.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook