Що динамічніший секс, то швидше чоловік кінчить. Це визнаний факт. І так довго займатися сексом, як в порнофільмі, утримуючи високий темп, нікому не дано. Отже, перевага швидкому сексу – справа смаку, темпераменту і... природи. У тварин є необхідність здійснювати швидкі фрикції з метою швидше випустити сім'я, оскільки в дикій природі баритися не можна: може з'їсти більший хижак. Але людям тваринний секс вже не потрібен.

Читайте також: Вчені визначили тривалість ідеального статевого акту

Статеве життя у людей вирішує більше 20 завдань: не тільки репродуктивну, а й комунікативну функцію задоволення, спілкування, пізнання і т. д. Отже, і задоволення від сексу можна отримувати абсолютно по-різному: хоч швидко, хоч і повільно, пише ТСН.

Кому ніжностей?

Багатьом жінкам подобається повільно і довго, тому що так є можливість відчути партнера, насолодитися близькістю. Та й повільний секс (якщо це не секс з останніх сил на межі засинання) зазвичай ніжніший, а ніжність і уважність партнера у стосунках жінки цінують найбільше. Крім цього, далеко не кожна жінка може швидко досягти оргазму, а  за тривалого статевого акту можливість отримати оргазм зростає.

А як з цим у чоловіків?

Це зовсім неправда, що чоловікам повільний секс не подобається. Чоловіки теж є різні, і у кожного свої уподобання. Пристрасність, темпераментність обумовлюється чоловічим статевим гормоном – тестостероном. Водночас, якщо у чоловіка виявляють себе жіночі статеві гормони естрогени, то такі чоловіки поводяться з жінками ніжно і лагідно, з ними статевий акт триває довго, з періодом залицянь і тривалими прелюдіями. Багатьом жінкам саме такі чоловіки і подобаються.

Як не сумно, є чоловіки, які не мають уявлення про статеву культуру. У них, якщо член ерегував, то його потрібно "прилаштувати". А як це робити, осягається не шляхом теплих довірчих стосунків з жінками, а шляхом переглядів порнофільмів або спілкування з однолітками. Зазвичай така статева культура прищеплюється в юному віці. Природно, ні про ступінь збудження жінки, ні про її душу такі чоловіки не замислюються.

Читайте також: Експерт назвала правила хорошого сексу, про які не говорять

Як попросити його повільніше?

Якщо ваш чоловік не сприймає повільний секс, і у нього не виходить довести вас до оргазму, але при цьому він може доставити вам задоволення іншими способами, швидкість і тривалість статевого акту не відіграє ролі. Але якщо вас такий сценарій не задовольняє, то ви можете домовитися з партнером про прийнятний для вас темп.

Важливо розуміти, що більшість чоловіків не люблять, коли жінки ними командують. Тобто ваше прохання не повинне звучати як інструкція: "Так, давай сьогодні будемо повільно". Краще попросити делікатно, в момент близькості, коли добре і вам, і партнерові: "Милий, мені так добре з тобою. Давай повільніше, щоб продовжити задоволення".

Швидкий, повільний – яка різниця?

Тривалість статевого акту найчастіше залежить від темпераменту. Більшість людей має середній статевий темперамент, і у них статевий акт триває в середньому 15 хвилин. Але це далеко не єдиний фактор, що впливає на тривалість. Те, яким буде секс, ще залежить від настрою, від бажання, від того, чи любить жінка свого партнера. Якщо вона дуже хоче цього чоловіка, то навіть прелюдії не потрібно, не кажучи вже про те, щоб замислюватися, яким з ним сексом займатися: швидким або повільним.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook