Фахівці не рекомендують сильно смажити картоплю. Вона містить акриламід, який руйнує ДНК та провокує появу онкологічних захворювань. Можна смажити лише до легкої золотистої скоринки.

Читайте також: За рік овочі в Україні подорожчали на 35%

Про це пише “Нealthy style”.

Експерименти проводили на тваринах. Встановили, що акриламід руйнує ДНК і провокує появу ракових клітин. Фахівці Агентства з харчових стандартів (FSA) Великобританії стверджують, що хліб та картоплю можна смажити лише до утворення золотистої, а не коричневої скоринки. Інакше споживання акриламіду може викликати онкологічні захворювання.

Найбільший вміст акриламіду зафіксували у продуктах із великою кількістю крохмалю (хліб, картопля, крупи, пироги, кава), які готуються при температурі понад 120 градусів за Цельсієм.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter