Інкриміновані Генпрокуратурою звинувачення Надії Савченко щодо нібито її планів підірвати мінометами купол Верховної Ради, знищити бойовими гранатами урядові ложі і автоматами добивати тих, хто виживе, насправді обурили лише представників політичної еліти, але не народ. Більшість простих українців зустріли слова про підрив Ради або з гумором, або зі схваленням, - повідомляє Вголос.

Читайте також: Савченко не збирається втікати з України та оголосила голодування

Це лайливе слово "депутат"

В Інтернеті гуляють меми, нібито Савченко розділила українців на дві частини: тих, які хочуть добивати депутатів із автоматів, та тих, хто хоче це робити вилами. І це не лише оцінка народом діяльності політичної еліти, але й тривожний сигнал можливого соціального вибуху, корені якого криються в незавершеності двох останніх українських революцій.

Скандальне риторичне запитання Надії Савченко "а хто з українців не мріяв підірвати Верховну Раду", насправді знайшло б відгук серед мільйонів українських громадян, для яких слово "народний депутат" вже давно стало синонімом брехливості, злодійства та корумпованості. Така критична оцінка нардепів насамперед зумовлена не стільки радикалізмом народних мас, скільки реаліями українського парламентаризму, в якому депутатами дедалі частіше ставали не лише хабарники та олігархи, але й відверті бандити та аморальні особи. Більшість українців знають, що нардепами стають переважно внаслідок підкупу виборців, фальсифікацій, купівлі місця в партійному списку, а потім ці люди в парламенті займають кришуванням власного бізнесу та заробляють на торгівлі голосуванням.  Вже давно слово "нардеп" втратило імідж народного представника, і сприймається в народі як лайливе. Тож пропозиції зменшення кількості депутатів здобувають все більше схвалення, при цьому українці згодні розглядати найрізноманітніші способи їх зменшення.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter