Їсти чи не їсти після шостої вечора? Це чи не найголовніше питання яке ставлять перед собою жінки, що прагнуть втратити зайві кілограми без шкоди для власного здоров’я. Дієтологи дали остаточну відповідь, повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на Instagram Світлани Фус.

Читайте також: Дієтолог порадила, що можна їсти вночі

Відомий лікар та блогер Світлана Фус впевнена, що останнє прийняття їжі має бути за 3-4 години до сну.

Таку вимогу вона пояснює тим, що наш організм має певне коло гормонів, які продукуються виключно вночі. Мова йде про соматотропний гормон і мелатонін – гормон сну. Вони впливають на обмін речовин і знищення запасів жирової тканини, які покривають витрати енергії під час нічного сну.

Читайте також: Супрун знову розвіяла купу міфів і сказала, як правильно вживати ягоди

Незважаючи на те, що людина спить, організм продовжує свою роботу. Забезпечення життєдіяльності всіх органів та систем нашого організму під час сну  видбувається за рахунокк енергії, що накопичувалася протягом певного часу. Таким чином, накопичені запаси витрачаються за час сну.

Наприклад, якщо пости перед сном солодощі, відбудеться виробництво інсуліну, який спричинить збільшення відкладена та зменшення виробництва соматотропного гормону та мелатоніну. У результаті, організм замість того щоб витрачати вже накопичені запаси енергії, буде накопичувати нові.

Саме з цим і пов’язана рекомендація їсти за 3-4 години до сну.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook