Валідол – один з найпопулярніших серед українців засобів. Його дають всім при найменших серцевих проблемах, але насправді цей засіб зовсім не діє.

Читайте також: Може викликати рак: заборонили популярні ліки для шлунку

У складі Валідолу є лише розчин ментолу в ментиловому ефірі. Сам ментол, опиняючись в роті, розширює і подразнює рецептори, шляхом чого він може ненадовго знімати біль, розповіла провізор Дарина Слуцька, пише 24 канал.

Чому Валідол не може впливати на серце?

Ментиловий ефір може володіти легким заспокійливим ефектом, однак, він ніяк не впливає на судини й тим більше не допоможе при стенокардії. На відміну від нітрогліцерину, який, до слова, має велику доказову базу.

Не існує жодного дослідження, яке б мало нормальну доказовість. Всі вони проводилися в Росії й тільки одне в Україні у 1965 році. 

Читайте також: В Україні заборонили чотири популярні препарати

Чому Валідол може бути небезпечний?

При всій його неефективності, Валідол може виявитися досить небезпечним. Дуже часто людині, якій стало погано в громадському місці, дають Валідол і чекають ефекту, зволікаючи з викликом швидкої. Найбільша небезпека – відсутність надання реальної допомоги, а лише спроба освіжити дихання "м'ятними цукерками".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook