Під час реконструкції проспекту Волі встановлять близько 180-190 камер, які покриватимуть не лише проспект, а й прилеглі вулиці. В пріоритеті - охоплення об'єктів соціальної інфраструктури: навчальних закладів та закладів охорони здоров'я.

Читайте також: Скульптури слона та динозавра прикрасили алею луцького парку (фото)

Про це йшлося у четвер, 29 липня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, пише Конкурент.

В першу чергу камери спостереження встановлять біля Гімназії №4, міської поліклініки та станції переливання крові. Також встановлені камери частково покриватимуть територію Київського майдану, окремі камери будуть виведені на деякі прилеглі вулиці, зокрема, вулицю Коперника. Система відеонагляду також повинна покривати дитячі майданчики. Окрім того на разі в Луцьку працює 99 камер, які мають технічну можливість розпізнавання автомобільних знаків.

Щодо порядку публікації інформації із камер спостереження, то він регламентується відповідним Положенням, затвердженим Луцької міською радою. Відтак посадові і службові особи, які мають доступ до записів із камер, не мають права розпоряджатися ними на власний розсуд та самовільно публікувати у мережі. Разом з тим доступ до того чи іншого відео із камер може отримати будь-який громадянин, якщо надасть письмове і вмотивоване підтвердження необхідності доступу до такого контенту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Луцьку на проспекті Волі встановлять 160 оглядових камер відеоспостереження. Департамент муніципальної варти Луцької міської ради розпочав передпроєктні роботи з побудови нового сегменту комплексної системи відеоспостереження «Безпечне місто Луцьк» по проспекту Волі та прилеглих до нього вулицях. В першу чергу камери повинні перекривати об'єкти соціальної інфраструктури - освітні заклади та заклади охорони здоров'я.

Разом з тим під час обговорення стало відомо, що поліція Луцька не має доступу до всіх камер відеоспостереження у місті. Зокрема, поліція не має технічного доступу до камер спостереження, які встановлені біля ЦУМу. Підключити їх до пульту поліцейських неможливо у зв’язку із обмеженими можливостями апаратного забезпечення. Як стало відомо під час засідання комісії, Управління поліції планує провести закупівлю відповідного технічного обладнання, яке дозволить мати оперативний доступ до всіх камер відеонагляду у Луцьку.

Окрім того 9 липня на баланс Луцької міської ради також передали 30 камер із Княгининівської ОТГ. Проте на разі ці камери не працюють, оскільки немає доступу до Інтернету. Підключення до мережі зникло у зв'язку із тим, що до моменту передачі камер на баланс Луцької міської ради виникла заборгованість у сумі близько 50 тисяч гривень. Вирішити проблему із підключенням цих камер до мережі планують вже у серпні. Для цього необхідно погасити заборгованість та укласти відповідний договір із провайдером.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook