15 липня 2015 року на засіданні комітету з фінансів і банківської діяльності Верховної Ради глава НБУ Валерія Гонтарєва публічно присоромила Тимура Хромаєва за бездіяльність Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) в очищенні ринку від "липових" брокерів.

Читайте також: Порошенко ганебно попіарився, розповівши про свій "героїзм" на Євромайдані

Після даної публічної "прочуханки" Хромаєв підготувався, і через два тижні заявив, що за півроку НКЦПФР зупинила обіг на фондових біржах цінних паперів 80 емітентів, чия капіталізація перевищувала 460 млрд грн. Пообіцяв, що це тільки початок чистки, повідомляє Компромат.Leaks.

Хромаєв недовго чекав моменту, коли зможе помститися Гонтаревій за публічне приниження, і він настав.

12 вересня 2015 року Валерія Гонтарєва заявила, що провела всі реформи, які запланувала.

"НБУ досяг всього, що ми планували. Нам в цьому пощастило, ми незалежні, ми маємо свій бюджет, ми повністю трансформували систему НБУ. Зробили з нього сучасний інститут", – заявила Гонтарєва.

Читайте також: Як "АТОшники" за наказом Порошенка атакують Зеленського

На цю заяву зреагував глава НКЦПФР Тимур Хромаєв. На своїй сторінці в "Фейсбук" 13 вересня 2015 року він прокоментував заяву Гонтаревої: "А мені здавалося, що ми ще не починали реформувати і будувати нову фінансову систему України. Пожежу може, і загасили, але сміття, руїни і уламки старої системи заважають новому розвитку!".

Якщо спробуєте знайти дану публікацію у нього на сторінці, то нічого не вийде. Всі публікації Хромаєва за 2015-2016 роки були видалені.

Причина в тому, що критика чинної влади і реформ "раздраконили" самого Петра  Порошенка і він особисто влаштував "кару" Тимуру Хромаєву.

Приблизно 14-15 вересня 2015 року Хромаєву подзвонив секретар АП і повідомив, що з ним буде спілкуватися Петро Порошенко.

У діалозі, президент вилаяв Хромаєва як "хлопчика" за його пост про відсутність реформ і запитав: "загальної реформи якої, бл**ь? Де тобі, Тимур, реформи не вистачає, можеш мені сказати?"

Запис розмови виклав у мережу журналіст Олександр Дубінський. Запис зроблений самим Хромаєвим, але потрапив в руки до журналістів. (Увага! Ненормативна лексика!)

Цинізм полягає в тому, що 13 вересня 2015 року Порошенко проводив виступ на каналах країни, де розповідав народу України:

– Як за час дії Мінських угод з полону бойовиків було звільнено 2 911 осіб. Що одним з ключових пунктів "Мінських угод" є звільнення заручників;

– Як його підтримували Франція і Німеччина у вимозі про якомога більш швидке звільнення українських заручників і про те, що Європарламент прийняв рішення про посилення санкцій, у разі їх не звільнення;

– Що кожен день проводить роботу, щоб забезпечити повернення додому українських героїв;

Фактично президент, який так піклується про свою країну і розповідає всім про перемир'я і заручників, що не буде на наступний день особисто дзвонити керівнику комісії через його особисту думку про відсутність реформ в країні, викладену в пості.

Також в бесіді Порошенко згадав Саакашвілі і заявив: "Вам лаври Саакашвілі спокою не дають?".

Цілком ймовірно, Порошенко в ці дні хвилювали не українські солдати і їх повернення додому, а саме "реформи Хромаєва" і "лаври Саакашвілі", який виявив бажання стати Прем'єром.

Свою ненависть він не міг стримати в собі і на питання журналістів "Чи не бачить Порошенко нинішнього главу Одеської області майбутнім прем'єром?", той відповів "Абсолютно, він буде чудовим прем'єром... Грузії".

Після діалогу з президентом Хромаєв підчистив свою історію в Фейсбуці, щоб не гнівити "Царя".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook