На сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства опубліковано тарифи на комунальні послуги в обласних центрах України.

Читайте також: Яка вартість проїзду у Луцьку порівняно з іншими обласними центрами України (Інфографіка)

Згідно з даними на 1 квітня 2018 року, середній тариф на послуги з утримання та обслуговування будинків і прибудинкових територій (квартплата) в Чернігові становить 3,2 гривні за квадратний метр.

Більше – тільки в Києві, де столичні жителі змушені платити 4,88 гривень за квадратний метр. У ТОП-5 також Житомир (3.16 грн / м2), Біла Церква (3.08 грн / м2) і Тернопіль (3.05 грн / м2).

Щодо квартплати у Луцьку то вона порівняно з іншими містами України досягає середнього значення у 2.84 грн / м2.

Найменше платять жителі Полтави (0,64 грн / м2) та Чернівців (0,97 грн / м2). У цих містах (а також в Одесі та Сєвєродонецьку) розмір квартплати не переглядався з 2008-2010 років.

Читайте також: Ціни на трикімнатні квартири у Луцьку одні з найнижчих в Україні

Ці дані складно назвати об’єктивними, оскільки в них враховані лише абсолютні цифри, але не зроблено поправку на кількість послуг, що надаються. Наприклад, в більшості міст тариф на вивезення сміття та обслуговування ліфтів виведений зі структури квартплати – люди платять за це окремо.

У Чернігові ж – один з найбільш об’ємних переліків послуг, що входять в структуру тарифу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter