Одне з найсвітліших і найрадісніших весняних свят – це День матері. Воно присвячене найріднішій і найближчій людині, котра дала життя своїй дитині.

Читайте також: Вихідні на травневі свята 2021: скільки днів відпочиватимуть українці

Коли День матері 2021 

В Україні День матері не має сталої дати. Відповідно до указу президента України від 10 травня 1999 року № 489/99 святкується він у другу неділю травня. Таким чином, цього року День матері припадає на 9 травня.

Цього дня, як відомо, також відзначають День перемоги, який є офіційним вихідним. Оскільки у 2021 році свято збігається з вихідним днем, то наступний день після нього стане неробочим. Таким чином, 10 травня українці також відпочиватимуть. Завдяки цій святковій даті в Україні буде три вихідних дні поспіль – з 8 по 10 травня.

День матері: історія свята

Вважається, що на офіційному рівні День матері почали святкувати понад 100 років тому. Відбулося це у США завдяки жительці Філадельфії Анні Джервіс. Ця жінка запропонувала раз на рік вшановувати матерів.

Як офіційне свято першим День матері визнав штат Вірджинія. Ініціативу підхопили й інші американські штати та багато держав.

Нині це прекрасне свято відзначають у більш ніж 50 країнах світу. У багатьох з них дати не збігаються і припадають на різні дні.

Читайте також: Свята і вихідні у квітні 2021: скільки відпочиватимуть українці в унікальний місяць

Традиції святкування Дня матері

День матері є чи не найвідомішим серед усіх сімейних свят. Воно запроваджене на честь усіх матерів: як тих, хто народив дітей, так і тих, хто лише збирається стати мамою.

Цього дня діти вітають своїх мам, дякуючи їм за турботу, любов і терпіння. Сини та доньки намагаються відвідати своїх матерів і зробити їм невеличкий подарунок. Найчастіше дарують листівки, квіти та інші приємні сюрпризи.

Матусям присвячують пісні та вірші, а також збираються за святковим столом. Чоловіки ж вітають не лише своїх мам, а й дружин, адже ті подарували їм дітей.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook