Сьогодні, 24 серпня, Україна відзначає 29-ту річницю своєї Незалежності. Саме цей день особливий для кожного українця, адже не одне покоління боролося за те, аби мати власну та незалежну державу. І сьогодні наші мужні захисники протистоять агресору, захищають кордони та територіальну цілісність України.

Читайте також: У Луцьку відбувся святковий велопробіг у вишиванках (фоторепортаж)

У цей важливий для українців день відзначення чергової річниці Незалежності у Луцьку розпочалося з вшанування пам'яті загиблих героїв Небесної Сотні та наших мужніх захисників. Сьогодні лучани прийшли на Театральну площу міста, аби у молитві схилити голови перед загиблими Героями та подумки подякувати їм за мирне небо над головою.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відслужив панахиду у пам'ять про полеглих Героїв, які своїм життям заплатили за незалежність нашої держави. 

Небайдужі лучани, військовослужбовці, представники влади міста та області поклали квіти до пам’ятного фотостенду "Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України" на знак скорботи за полеглими Героями.

Опісля на площі розпочалися урочистості. Зокрема, з національним святом лучан привітали представники влади міста та області.

"Знаково, що на центральних майданах є такі стенди, які нам нагадують, як багато покладено за незалежність України. Уже шість років йде війна. Багато хлопців загинуло на Сході. І нехай усе буде добре у тих, хто зараз обороняє нашу незалежність в окопах", – сказав у своєму виступі перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

"Хочеться сьогодні подякувати усім поколінням українців, які відстоювали незалежність України та воювали за її свободу. На жаль, сьогодні і надалі ми боронимо наші кордони від ворогів, нам намагаються вказати, як жити, як називати та розбудовувати Україну. Ми зобов’язані дати відсіч усім ворогам та порадникам, у яких на меті зовсім не наш добробут. Для цього ми зобов’язані бути сильними, згуртованими, щодня своєю чесною та відданою працею підтверджувати прагнення процвітаючої та успішної держави", – зазначив радник міського голови Ігор Поліщук.

Читайте також: У Луцьку фестиваль стріт-арту "оживляє" сірі стіни міста (фото)

Голова Волинської облради Ірина Вахович зазначила, що сьогодні не просто день народження країни, а символічний день, який об'єднує минуле та майбутнє.

"Україна має славну історію, яка багата героїзмом та надбаннями наших пращурів, а сьогодні ми дивимося у майбутнє, плануємо його. Переконана, що всі свідомі громадяни України хочуть бачити Україну незалежною, потужною та сильною країною. Але це сьогодні залежить від кожного з нас. Дивлячись в обличчя сучасних українських Героїв, у такі особливі дні, як сьогодні, ми з особливим трепетом усвідомлюємо ту величезну відповідальність саме нашого покоління за ці життя. Низько вклоняюсь усім Героям та їхнім родинам", – зазначила Ірина Вахович.

Крім того, вона зазначила, що на найближчій сесії облради прийматимуть рішення про присвоєння звань "Почесний громадянин Волині" загиблим волинянам, на жаль, посмертно.

Опісля, Григорій Недопад вручив 19-ом батькам, чиї сини загинули у зоні проведення АТО/ООС, медалі "За незламність духу".

Щемливо було бачити, як батьки та рідні загиблих Героїв приймають нагороди. Хоча, уже ніякі відзнаки не повернуть їхніх дітей, чоловіків та батьків, завдяки яким ми сьогодні маємо можливість відзначати чергову річницю незалежності у мирному місті. 

Наприкінці для лучан свої твори подарували співачка Галина Конах, дует "Душа Волині" у складі Вячеслава Судими та Алли Опейди та фолькгурт "Чачка". Опісля розпочалася патріотична музична програма "З Україною в серці" за участі народного аматорського духового оркестру Палацу культури Луцька.

Читайте також: Лучанка отримала звання "Заслужений лікар України"

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook