З настанням спеки підвищується і ризик отруїться, тому що багато продуктів швидко псуються на спеці.

Читайте також: Від'їзд батьків на заробітки негативно впливає на шкільну успішність дітей – експерт

Про це повідомляє Сегодня.

Є ризик отруїтися навіть тим, що ви готуєте дома або берете з собою на обід в офіс.

Більш того, саме приготовлені вдома страви і становлять найбільшу небезпеку в спеку. Лікар Вікторія Форосенко каже, що підхопити кишкову паличку можна, навіть якщо всі інгредієнти були свіжі, досить просто вчасно не поставити каструлю в холодильник – і отруєння гарантоване.

Найбільш уразливі до спеки – яйця, які можуть стати джерелом кишкових інфекцій, особливо без термічної обробки.

А сирі білкові креми можуть викликати сальмонельоз.

Також потрібно добре продумати, як транспортувати десерти. Адже при високій температурі заварний крем, як і масляний, перетворюється на отруту.

Читайте також: Неповнолітня дівчина порізала собі вени через гру "Синій кит" у Києві

Для своїх обідів на роботу варто вибирати правильні продукти. Наприклад, дорогу з дому до роботи довжиною в одну годину переживуть сирокопчена або копчена ковбаса, тому що вони псується повільніше, ніж варена.

Також вижити повинен кефір або ряжанка, якщо тільки не потраплять під прямі сонячні промені. Якщо обідати плануєте ягодами, то ні в якому разі не мийте їх заздалегідь.

А щоб напевно уберегтися від отруєнь, можна придбати валізу-холодильник. Коштує така від ста п’ятдесяти до п’ятисот гривень в залежності від розміру.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter