4 червня Верховна Рада призначила депутата від "Слуги народу" Олександра Ткаченка на посаду міністра культури та інформаційної політики.

Читайте також: Кабінет міністрів України утворив три нові комітети

За це проголосувало 263 депутатів, пише ТСН.

"Сподіваюсь, спільними зусиллями моїх колег з парламенту ми зможемо ефективніше допомагати культурі та креативним індустріям. Йдеться і про додаткові кошти на їхню підтримку під час та після епідемії. Для цього я чекаю голосування в парламенті закону "Про підтримку культури та креативних індустрій... І ще… Київ – залишається моїм пріоритетом. Тому що я киянин та люблю своє місто!", – казав раніше Ткаченко.

Зазначимо, що фракція "Слуга народу" на засіданні 1 червня підтримала кандидатуру Ткаченка на посаду міністра. 3 червня голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив про надходження до парламенту подань від прем'єр-міністра Дениса Шмигаля по кадрових рішень у Кабінеті міністрів. Комітет ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту підтримати кандидатуру Ткаченка.

Читайте також: В Україні 5 червня послаблять карантин: що зміниться

Олександр Ткаченко займає посаду голови Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики. Про це йдеться на сайті партії "Слуга народу".

Народився Ткаченко 22 січня 1966 року у Києві. Випускник факультету журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка. Генеральний директор групи каналів "1+1 медіа", український журналіст, телеведучий та продюсер. За час управління "1+1 медіа" перетворив холдинг на впливовий бренд на українському медіаринку. Є одним із авторів концепції створення Суспільного телебачення. Як один із найвпливовіших CEO української медіасфери бере активну участь у реформуванні індустрії. Неодноразово входив у ТОП-100 найбільш впливових українців за рейтингом журналу "Фокус".

Заступник голови депутатської фракції "Слуги народу" Євгенія Кравчук на своїй сторінці у Facebook повідомила, хто займе місце Олександра Ткаченка.

"Скоро у Верховній Раді присягне новий народний депутат – до нас приєднається Денис Маслов з Дніпра. Він досвідчений юрист, керівний партнер адвокатського об’єднання. В минулому працював суддею у районному суді міста Кам’янське (раніше Дніпродзержинськ). В який саме комітет він увійде – дізнаємося згодом", – пише Євгенія Кравчук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook