Після підняття ціни на автомобільне паливо, у багатьох містах по всій України громадські активісти почали блокувати АЗС. На Волині цю акцію підтримали жителі Горохова. Днями активісти зустрілися із депутатом Волинської облради від УКРОПу, радником голови облради Вячеславом Рубльовим.

Читайте також: Луцькі організатори протесту проти підвищення цін на пальне розповіли про мету акції та подальші дії

За словами учасників протесту, в Горохові є три автозаправні станції, але чомусь саме в їхньому містечку ціна на паливо порівняно із іншими населеними пунктами різниться у 3-4 гривні.

Читайте також: На Волині активісти заблокували усі АЗС у районі (фото)

"Тобто, якщо у Луцьку на заправці літр бензину коштує 32 гривні, то у нас це 36. Тому найперше ми хочемо знати, чому ми маємо платити більше. Крім того, акцизного податку в бюджет не надходить – тобто в нас і доріг немає, які обіцяли будувати за ці кошти. То за що ми платимо?, – нарікають активісти. – Також є питання до якості палива. Якщо в Польщі можна заправити автомобіль на 10 літрів і їздити 150-200 км, то в Україні це на 30% менше можна проїхати".

Після підняття ціни на бензин, люди підготували звернення до місцевої влади аби дізнатися реакцію влади на свої дії та з’ясувати питання про різницю в ціні. Вячеслав Рубльов каже: він зі свого боку долучиться до з’ясування ситуації.

"Від свого імені внесу звернення на обласну раду щодо підняття цін на бензин і якщо депутати його підтримають, то звернемося в кожну обласну раду України аби вся країна прийняла це звернення, – каже укропівець. – Як може рости ціна на бензин, коли ціна нафти лишається на тому ж рівні, що й раніше – незрозуміло. Виходить, що влада в черговий раз намагається нажитися на українцях. Тому ми повинні спільно відстояти свою позицію".

Також в Горохові планують провести круглий стіл та по можливості залучити активістів із інших населених пунктів Волині.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter