Дієтологи вважають, що фрукти та овочі при неправильному їх вживанні сприяють розвитку ожиріння. Виявляється, навіть продукти рослинного походження, які часто називають "здоровою їжею", викликають збільшення надлишкової ваги, якщо допускати переїдання. Повідомляє Lenta.

Читайте також: Сім порад, як не захворіти восени

Відбувається це тому, що зазвичай салати з цілком "нешкідливих" овочів доповнюються сметаною, різними соусами, маслом. Фруктові десерти відрізняються іноді великою кількістю цукру. Безконтрольне вживання такої нібито дієтичної їжі насправді перенасичує організм людини калоріями.

В окрему групу вчені виділили картоплю, буряк, петрушку та інші овочі, які самі по собі відрізняються калорійністю. Вживання їх в великих кількостях створює умови для утворення зайвих кілограмів.

Рекордсменом за кількістю калорій є часник – 102 ккал в 100 г, але з ним важко пов'язати переїдання. Серед фруктів відрізняються фініки, авокадо, а також груша, вишня, але в сушеному вигляді. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook