Останій раз ви авторизувались через "%social%"

Для пожвавлення туризму: на популярному курорті планують щеплювати від COVID-19 прибулих мандрівників

четвер, 15.04.21  20:50
Для пожвавлення туризму: на популярному курорті планують щеплювати від COVID-19 прибулих мандрівників

Хочете відпочити й заодне вакцинуватися? Не проблема – незабаром кожен турист зможе скористатися такою пропозицією на Мальдівах.

Читайте також: Навесні безкоштовно: в курортній країні продовжили «бонуси» для туристів

Про це інформує CNBC

За словами міністра туризму країни Абдулла Маусума, Мальдіви скоро будуть пропонувати відвідувачам вакцинацію після прибуття в рамках тристоронньої ініціативи. Вона спрямована на відродження постраждалого туристичного сектору в країні.

Стратегія «3V», яка заохочує туристів «відвідувати (visit), вакцинувати (vaccinate) та відпочивати (vacation)», забезпечить «більш зручний» спосіб відвідати країну.

Зазначається, що міністр туризму не наполягатиме на графіку розподілу вакцинації відвідувачів. Адже пріоритетом уряду є забезпечення того, щоб все населення, яке проживає, першим отримало дві дози.

Як відомо, станом на сьогодні близько 53% населення країни отримало першу дозу. Це включає 90% його працівників у прифронтовій галузі туризму.

Читайте також: Туреччину закриють для туристів: названо дату

Він додав, що як тільки цей процес буде завершений, країна буде готова щеплювати прибулих.

Вакцина для туристів

Зараз мандрівники на Мальдівах повинні надавати негативний ПЛР-тест та підтвердження бронювання готелю. Найближчим часом агентство з охорони здоров'я країни збирається оголосити про скасування цих умов при в'їзді для вакцинованих туристів.

Поки невідомо, чи будуть вакцини для охочих туристів безкоштовними, або ж за щеплення від коронавірусу доведеться платити. Але Абдулла Маусум запевнив, що проблем із постачанням не виникне.

«Я не думаю, що пропозиція на Мальдівах є проблемою, оскільки наше населення порівняно невелике», – зауважив він.

Читайте також: Повідомили, коли відновляться закордонні поїздки для українців

За його словами, країна отримала пожертви вакцин від Індії, Китаю та ініціативи Covax від Всесвітньої організації охорони здоров'я, метою якої є забезпечення справедливого та рівномірного розподілу вакцин. Також Мальдіви замовили додаткові поставки із Сінгапуру.

«Туристичний потік є необхідною стратегією, щоб допомогти країні досягти мети в 1,5 мільйона прибулих туристів і 10 мільйонів ночей у цьому році», – каже міністр.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті?Виділи її мишкою та натисни Ctrl + Enter

Коментарі

    коментарів немає
Коментар буде опубліковано після модерації
×публікації по часу :