До Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України над Туреччиною в небо підійняли три десятки повітряних куль. Їх паради над вулканічними скелями Каппадокії називають восьмим дивом світу. Через пандемію коронавірусу COVID-19 із березня польоти зупинили.

Читайте також: У Луцьку урочисто підняли синьо-жовтий стяг (фото)

У неділю, 23 серпня, вперше від початку карантину їх знову відновили спеціально для українців. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30. 

На запуск повітряних куль тут чекали пів року. Вулканічні ландшафти, каньйони і скелі, в яких і досі мешкають люди, – роздивитись усе з висоти пташиного польоту в Каппадокію приїжджають туристи з усього світу. Цього разу кулі літали спеціально для України.

Три десятки кольорових куполів то вгору то вниз кружляли між кам'яними гігантами. Вперше за пів року вони знову в небі і з українським прапором на борту.

"Був дуже гарний привід – це свято Незалежності України, до якого Туреччина зробила нам такий подарунок", – повідомила представниця готелів Туреччини Тетяна Іваницька. 

Дозвіл тепер планують подовжити.

Читайте також: Де на Волині майорить найбільший державний прапор України (фото)

"Старт польотів до вашого Дня Незалежності погоджували на рівні міністерств. У нас з Україною дуже тісні туристичні відносини, а пандемія знизила кількість туристів уп’ятеро. Тож, сподіваємося, це лише початок нового сезону польотів", – заявила президентка асоціації готелів Туреччини Муберра Ересін.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook