Американський есмінець "Donald Cook" увійшов у Чорне море для проведення спільних міжнародних навчань, зокрема з Україною.

Читайте також: Україна отримає від США обладнання для виявлення ядерної контрабанди

"Ескадрений міноносець USS Donald Cook (DDG–75) входить в Чорне море. Стратегічне партнерство Україна–США розвивається і на морях. Американські військові морякі вже заходили раніше в наші порти. Чому б їм не завітати до нас в Одесу і цього разу?", – повідомив посол України в США Валерій Чалий у Facebook.

Есмінець увійшов у Чорне море, щоб "провести операцію із забезпечення безпеки на морі і підвищити стабільність в регіоні, привести в готовність військово–морський потенціал з союзниками НАТО й іншими партнерами", йдеться у заяві 6 флоту ВМС США.

Читайте також: Україна – в топ-3 країн, які завдали Росії найбільших збитків

Командувач силами ВМС США в Європі адмірал Джеймс Фогго додає, що есмінець зайде в порт Одеси. називає це "візитом солідарності" з Україною після інциденту в Азовському морі.

"Весь цей епізод в Азовському морі був для мене дуже обтяжливим", – заявив адмірал Голосу Америки.

Есмінця перекинули в регіон з військово–морської бази Рота в Іспанії.

Спільні американо–українські навчання були заплановані в зв'язці з переговорами в ЄС про введення нових санкцій проти росіян, причетних до інциденту в Керченській протоці.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook