Громадські активісти готували акцію протесту через спектакль, який мав відбутись ввечері.

Читайте також: "Мама просила не їхати": розповіли про братів, які загинули в жахливій автотрощі у Польщі

В аеропорту Запоріжжя групі акторів з Російської Федерації, що прибули рейсом з Варшави, відмовили у перетині кордону під час в’їзду до України. Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

"Під час оформлення стосовно одного з іноземців спрацювала база даних щодо вивчення додаткових обставин перетину ним державного кордону. Як встановили співробітники Держприкордонслужби, громадянин Росії незаконно відвідував окуповану його країною територію Криму. Прикордонники відмовили йому у перетині кордону, а також довели рішення про заборону в’їзду на територію нашої держави і проставили відмітку в паспортному документі. Ще троє росіян не змогли пояснити доцільності та мети свого перебування в Україні", – зазначили у відомстві. 

Читайте також: Оберемки квітів та сльози: у Борисполі вшановують загиблих в авіакатастрофі під Тегераном (фото)

За даними джерела "Української правди", заборона в’їзду стосується Сергія Колєснікова, мету свого перебування в Україні не змогли пояснити Лариса Удовиченко, Андрй Бутін та особа, що їх супроводжувала. Всі вони мали брати участь у спектаклі, який обурив громадських активістів саме через за неодноразові відвідини анексованого Криму цими акторами.

У спектаклі мав бути і Марат Башаров, який перебуває у базі даних українського сайту "Миротворець", але до України він так і не прилетів.

Громадські активісти готували акцію протесту, анонсували блокування виступу російських акторів та звернулися до СБУ із закликом заборонити Башарову в'їзд на територію України. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook