Всесвітня організація з охорони здоров’я почала підготовку українських студентів-медиків та інтернів для залучення до процесу вакцинації від коронавірусу.

Читайте також: Україні загрожує спалах COVID-19: експерти назвали ймовірні дати

Про це повідомляється на сторінці бюро ВООЗ в Україні у Facebook, пише Бабель.

Там повідомили, що розпочали проводити тренінги для викладачів медичних навчальних закладів, щоб до вакцинації залучити студентів 4 і 5 курсів.

«В Україні, як і в усьому світі, ситуація щодо постачання вакцин проти COVID-19 постійно змінюється. Українська система охорони здоров’я задіяна на повну потужність. Тому лікарі потребують допомоги старших студентів-медиків та лікарів-інтернів, які разом із ними проводитимуть щеплення, принаймні, у великих центрах вакцинації, щоб у лікарів було більше часу для виконання своїх основних функцій, адже інші хвороби нікуди не ділися», – наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

У ВООЗ зазначили, що у перший тиждень проведуть чотири дводенні тренінги для близько 100 викладачів. Вони стосуватимуться інформації про всі вакцини, які використовуються в Україні та будуть використовуватися у майбутньому, зокрема і вакцину Moderna.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook