Донька третього президента України Віктора Ющенка Віталіна вирішила продемонструвати любов до бджіл та привернути увагу до процесів, які можуть призвести до їхнього повного зникнення на Землі, пише ТСН.

Читайте також: «Люди року-2021. Волинь»: нагородження відбудеться у форматі світського прийому

І зробила це громадська діячка у доволі незвичний спосіб. Віталіна розповіла батькові про акцію акторки Анджеліни Джолі. Вона продемонструвала відео, у якому все тіло зірки вкрито бджолами. Після цього вона теж виявила бажання підтримати голлівудську зірку. Отримавши благословення  батька розпочала підготовку.

"Я виросла у сім'ї, де шанують природу та українські традиції. Напевно, кожна людина в Україні знає, як мій батько плекає і цінує бджіл. Дуже рада, що він підтримав моє прагнення, тому що ситуація дійсно критична. Ви запитаєте, чи було мені страшно? Ні, бо я змалечку оповита любов'ю цих комашок і зараз вони потребують наших об'єднаних зусиль і допомоги", - пояснила свою позицію Віталіна Ющенко.

Було прийнято рішення не змінювати концепцію ролика за участю Джолі, щоб не зміщувати акценти на другорядні речі. Знімання відбувалися в Інституті бджільництва ім. П. І. Прокоповича у Києві і тривали приблизно 40 хвилин.

Як зізналася сміливиця, без укусів комах не обійшлось, але вони носили одиничний характер і не потребували втручання лікарів.

На цьому гуманітарна ініціатива Віталіни Ющенко зі спасіння великих популяцій бджіл від вимирання не закінчується. Вже зараз ведеться робота команди зі співпраці з міжнародними організаціями, першою чергою, ЮНЕСКО і з Анджеліною Джолі, щоб примножити сили, та привернути ще більше уваги людей, світової спільноти, чиновників до цієї надважливої світової проблеми.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook