Київська школа економіки (KSE) представила власну епідеміологічну модель, яка має вирахувати справжню кількість людей в Україні, які заразились коронавірусом. Згідно з нею, справжня кількість хворих на коронавірусну хворобу в Україні складає близько 150 тисяч осіб.

Читайте також: У Луцьку померла інфікована коронавірусом жінка, яка мала психічне захворювання

Про це йдеться в дослідженні Київської школи економіки.

За даними моделі KSE, загальна кількість випадків інфікування коронавірусом наразі складає близько 150,000 осіб проти 41,117 (станом на ранок 26 червня) офіційно підтверджених.

У моделі KSE наявні три сценарії: зелений (оптимістичний), жовтий (помірний), чорний (песимістичний).

«Поширення захворюваності на COVID-19 в Україні відповідає жовтому сценарію з помірною сезонністю: близько 4,000 померлих станом на кінець 2020. За такого сценарію, адаптивний карантин триватиме весь рік», – ідеться в повідомленні.

У дослідженні зазначається, що ймовірний як чорний сценарій (7 тисяч померлих до кінця року), так і жовто-зелений (2 з половиною тисяч померлих до кінця року). За умови жовто-зеленого сценарію, повне зняття карантину можливе з 1 серпня. Але для того, щоб жовто-зелений сценарій був можливий, кажуть у школі, потрібно дотримуватися карантинних обмежень – носити маски, дотримуватися дистанції, дезінфікувати руки. Водночас зазначається, що при жовтому сценарії можливе повернення карантинних заходів.

Читайте також: COVID-19 на Волині: кількість хворих в області знову різко збільшилась, − РНБО

Як додають у KSE, тренд на зростання захворюваності на COVID-19 розпочався із 12 травня – коли в Україні почали послаблювати карантин. На кінець року, за прогнозами школи, на COVID-19 можуть перехворіти від 120,000 до 650,000 осіб (дані будуть уточнені шляхом вибіркового тестування населення).

Як висновують у школі, поширення COVID-19 у світі в цілому відповідає загальній сезонній динаміці грипоподібних захворювань за винятком країн Східної Європи та США, а поширення захворюваності в країнах субтропічного клімату є швидшим за сезонне затухання в країнах помірного клімату – світ входить у новий пік, не вийшовши з попереднього.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook