Навчання в Україні від 1 вересня, очікується, що почнеться в очному форматі, а не у дистанційному режимі. Цьому має сприяти вакцинація проти коронавірусу українських освітян.

Читайте також: У початковій школі зможуть створювати з’єднані класи

Про це заявила заступниця міністра освіти та науки Любомира Мандзій, пише «Укрінформ».

Вона уточнила, що у МОН розраховують на вакцинацію більшості педагогів до 1 вересня, щоб розпочати навчання у традиційному форматі. Але, Мандзій висловила думку, що елементи «дистанційки» так чи інакше будуть застосовуватися. Зокрема, МОН буде розширювати Всеукраїнську школу онлайн, більше використовуватиме змішаний формат навчання.

«Ми розраховуємо, що більшість педпрацівників будуть провакциновані до 1 вересня, це дозволить почати навчання у закладах освіти без дистанційних процесів. Але все це залежить від епідемічної ситуації», – сказала Мандзій.

Читайте також: Повідомили, чи продовжиться дистанційка після літніх канікул

Щодо можливості вакцинації проти COVID-19 дітей віком від 12 років, то за її словами, такі рішення залежать від Міністерства охорони здоров’я. Наразі ж діти не підпадають під вакцинацію.

«Будемо мати рекомендації МОЗ – тоді будемо вести бесіди з батьками щодо тих чи інших тенденцій», – пояснила заступниця міністра.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook