Поліція Волині за добу розпочала шість кримінальних проваджень за фактами шахрайств. Більшість із них стосуються незаконного заволодіння коштами громадян під час купівлі товарів за оголошеннями в мережі Інтернет.

Читайте також: У Луцьку шахрай мало не змусив дитину винести коштовності з дому

До Любомльського відділу поліції із заявою про шахрайство звернувся 28-річний житель райцентру. Чоловік за оголошенням в мережі Інтернет сподівався купити токарний станок. Переказавши зловмисникам понад 5 тис. грн. товар так і не отримав. Під час купівлі дисків до автомобіля за оголошенням в Інтернеті також потерпів 22-річний житель міста Луцьк. Шахраї ошукали молодого чоловіка на 2,4 тис. грн., повідомляє поліція Волині.

Внаслідок шахрайських дій постраждала також і 59-річна жителька селища Турійськ. Зловмисники, зателефонували волинянці на номер мобільного телефону й, назвавшись співробітниками служби безпеки одного із банків, викрали з її карткового рахунку кошти. У подібний спосіб шахраї ошукали також і жительку селища Іваничі. Зловмисники назвалися також співробітниками банку й під приводом перереєстрації вивідали пароль до її банківської картки.

Слідчі поліції Волині за усіма фактами шахрайств відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України. Правоохоронці поводять заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до скоєння цих злочинів і притягнення їх до відповідальності.

Читайте також: У Луцьку шахраї "здали" неіснуючу квартиру

Поліція вкотре застерігає громадян про випадки шахрайств і просить у випадку протиправних дій одразу ж повідомляти поліцію за номером телефону 102.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook