Депутати Волиньради на засіданні постійної комісії обговорили як розподілити кошти між Федераціями.

Читайте також: Куди Волинська ОДА поділа гроші Світового банку з'ясує тимчасова комісія

У Луцьку в приміщенні Волиньради депутати провели комісію, на якій розглянули ключові питання, що стосувалися фінансування спорту. Найбільш жвава дискусія між депутатами виникла під час обговорення питання про розподіл коштів між федераціями з різних видів спорту.

Голова Федерації футболу Віталій Кварцяний каже: протягом року відбуваються різні змагання з футболу і у федерації немає змоги підтримати волинських спортсменів.

"Футбол – це професійний вид спорту, ніколи з бюджету кошти не бралися. Це на розвиток дитячого аматорського футболу для підтримки змагань у нас 89 дитячих команд в нас 19 команд в першість області, які ми дотуємо. Це суддям треба заплатить і інші види змагань. Ми зараз не мали можливості, Ми воїнам АТО в нас футбольна команда грає чемпіонат України їх підтримати. Зараз якщо виділять кошти ми їх підтримати", – каже Віталій Кварцяний, голова Федерації футболу Волині.

Читайте також: На Волині офіційно 43 мільйонери – менше, ніж торік

Перед комісією провели збори в яких приймали участь 12 Федерацій з найбільш пріоритетних олімпійських видів спорту, які показують хороші результати. Порядок фінансування визначали за такими критеріями: кількість очок, які приніс вид спорту, зайняте місце серед всіх областей України, кількість проведених всеукраїнських та міжнародних змагань, кількість вихованців, медалей, які здобули спортсмени. Також на цих зборах погодили проект згідно з яким планують розподілити кошти між Федераціями.

"2 мільйони 400тисяч гривень ми розподілили наполовину. Наполовину для ігрових видів спорту і наполовину для індивідуальних видів спорту тому що їх порівняти неможливо. Порівняти ігровий вид спорту та індивідуальний. Порівняти баскетбол і вільну боротьбу-це абсолютно різні речі", – зазначив Ігор Дмитришин, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Волинської ОДА.

Віталій Кварцяний каже: завжди підтримував інші види спорту, а зараз додаткове фінансування потрібне саме на федерацію футболу.

"Мало того, що я представляю інтереси Федерації футболу, я є ще якимось чином став депутатом Облради і підтримував всі питання. Які виникали по всім видам спорту. Федерації Колос, Динамо, Спартак, хотіли їх зняти, а я підтримав, щоб вони залишились. Хоча ж не я придумав теорію і висновок, який називається "Є два вида спорту – футбол і всі інші", – додав Віталій Кварцяний.

Всі питання, які обговорили депутати на засіданні постійної комісії, будуть висунуті на розгляд чергової сесії Волиньради.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook