Перебої з електропостачанням в Україні змусили багатьох громадян шукати альтернативні джерела живлення для підприємств, офісів та домівок. Найочевиднішим способом забезпечити себе стабільним електропостачанням здається генератор, але це лише на перший погляд: прилад має чимало нюансів використання, в той час коли є більш технологічні, екологічніші та легші аналоги. Які і коштувати будуть суттєво дешевше, враховуючи що заправляти їх не потрібно.

Йдеться про портативні зарядні станції EcoFlow, які широко представлені на світовому ринку, та й придбати їх в Україні за адекватними цінами можна без особливих проблем (наприклад в цьому магазині https://norfin.com.ua/ua/zariadnaia-stantsyia-ecoflow-river-2-256-vtch/). Давайте детальніше поговоримо про них.

Що являє собою EcoFlow

Якщо дуже спростити, то станція – це великий за обʼємом павербенк. Щоправда заживити він може не лише телефон, але буквально все, що оточує вас у офісі або вдома. Енергоємність моделей станції стартує від 220 Вт і досягає 7200 Вт залежно від конкретної моделі. Цього цілком достатньо для забезпечення живлення побутовими приладами від декількох годин до декількох днів.

Попри свою чималу ємність станція EcoFlow компактна і зручна в транспортуванні, має зручний користувацький інтерфейс, а з її підключенням справиться навіть підліток.

Чим EcoFlow краща за генератор

Ідеального пристрою для портативного електропостачання не існує, але EcoFlow та генератор принципово різні за типом роботи: генератор виробляє електроенергію завдякі роботі мотора від дизельного палива або бензину, в той час як EcoFlow самостійно енергію не виробляє, а лише її накопичує та віддає користувачу.

Разом з тим, якщо ви маєте де підзарядити станцію між циклами використання, EcoFlow має низку переваг:

  • станція повністю безшумна;
  • EcoFlow набагато менший та легший за генератор: транспортувати його зможе навіть підліток чи жінка;
  • станцію EcoFlow можна використовувати в приміщенні, в той час як генератор може працювати тільки на відкритому повітрі і з низкою обмежень;
  • EcoFlow безпечніший, адже немає в собі мотору, не виділяє вихлопів в результаті роботи;
  • EcoFlow і потужніший і економніший за генератор. Також зважайте на те, що для роботи генератора треба паливо: година роботи такого пристрою обійдеться від 50 до 300 гривень, в той час як EcoFlow треба лише підзаряджати між використаннями.
Що купувати?

Якщо ви маєте можливість перезаряджати пристрій між використаннями, вам потрібне легке, потужне, зрозуміле у використанні джерело енергії, яке працюватиме в тому числі і в закритому приміщенні, то EcoFlow стане ідеальною покупкою за свої гроші.