На думку ВООЗ, старіння – це хронічне захворювання організму. І як будь-яке захворювання, старіння теж лікується, може, не так успішно, але сповільнити його під силу сучасній косметології. Знаючи механізми старіння, можна запобігти появі перших ознак. І перше, про що варто задуматися, це кількість стресу.

Читайте також: Експерти визначили напої, які покращують пам’ять

Стрес прямо впливає на зовнішній вигляд. Про це у коментарі Cosmo розповіла косметолог Ірина Кравчук.

Стрес – це реакція організму на зовнішні прояви. Стрес – це період постійного напруження організму. Так що ж відбувається в організмі, коли він відчуває цю напругу?

Коли ви відчуваєте стрес, тіло виділяє з кори наднирників кортизол. Це добре для короткочасних ситуацій типу "борись або біжи". Але коли це відбувається протягом тривалого періоду часу, тілу може бути завдано серйозної шкоди. Кортизол безпосередньо впливає на процес ділення клітин й утворення колагенових волокон, що впливає на зниження якості шкіри та її тургору.

Ще один гормон стресу – адреналін. Він викликає спазм судин, в тому числі й капілярів, а це означає, що клітини недоотримують кисень і поживні речовини. А це одразу позначається на стані шкіри обличчя – погіршується колір, шкіра втрачає еластичність, з'являються зморшки.

Читайте також: Чому болить голова в потилиці та інших точках: причини і поради

Постійне хронічне перенапруження призводить до замкнутого кола: стрес – виснаження клітин – старіння – стрес.

"Мої поради тут здадуться дуже простими, але при цьому вони допоможуть впоратися зі стресом, а отже, продовжити красу й молодість. Постарайтеся обмежити стресові ситуації, освоюйте техніки, які допомагають боротися з ним – медитації, відпочинок, улюблена музика, кохана людина. Заповніть своє життя приємними вам речами, насолоджуйтеся життям і любіть себе", – підсумувала фахівець.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook