За тиждень курс долара до гривні зріс на всіх сегментах валютного ринку на 0,3-2,3%.

Читайте також: На клієнтів − начхати: мобільні оператори різко підняли ціни на зв'язок

Такі дані надав старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб, пише Сегодня.

"Поточного тижня ми очікуємо помірного зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 28,1 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 28/28,3 грн", – прогнозує аналітик.

Іосуб нагадав, що з минулого понеділка офіційний курс долара зріс з 27,51 грн до 28,15 грн (+ 2,3%). Попит/пропозиція долара на міжбанку за цей же час зросли до 28,01 / 28,04 (+ 0,8%). Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках за тиждень зросли до 27,88/28,16 (+0,8%/+ 0,3%).

Читайте також: Коли українці зможуть менше платити за комуналку

"Минулого тижня з вівторка по четвер долар до гривні зростав, а в п'ятницю і понеділок перейшов до зниження. Однак у валюти є ще невеликий потенціал до зростання до початку податкового періоду, коли гривня традиційно зміцнюється. На довгостроковому горизонті на користь гривні піде повна заборона розрахунків в іноземній валюті на території країни, що може зменшити попит на валюту. Національний банк в рамках планованої масштабної лібералізації валютного ринку України  не планує дозволяти розрахунки в іноземній валюті усередині країни", – пояснився Іосуб.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter