Давно підтверджений наукою факт – секс спалює калорії, але в новому дослідженні вчені з'ясували, як саме і в якій кількості.

Читайте також: Експерти з'ясували, чому з віком секс стає лише кращим

Залежно від того, наскільки ти і твій партнер «активні» під час інтимної близькості, ви можете стомитися і спітніти, і це робить секс схожим на тренування, пише Lux. fm.

І хоча секс дійсно спалює калорії, їхня кількість залежить від декількох факторів:

  • ваги людини;

  • поточної витривалості людини;

  • конкретної активності, якою людина займається;

  • пози в сексі.

Експерти стверджують, що більше калорій ми витрачаємо в позі, коли знаходимося зверху, адже в цьому положенні частота пульсу вища, а це прискорює спалювання зайвої ваги. Отже, місіонерська поза підходить чоловікові, а от жінці краще обрати позу вершниці.

Ось 7 різних способів спалити калорії під час сексу

Поцілунки

За годину можна спалити 68 калорій, а також поглибити соціальну прихильність з партнером і отримати кілька хвилин фізичної активності. Якщо поцілунки будуть енергійними і включатимуть ласки, то можуть спалити до 90 калорій за годину.

Масаж

Масаж спалює 80 калорій за годину, а також підвищує частоту серцевих скорочень і переводить твоє тіло в режим спалювання калорій. Якщо робити масаж повільно, то можна задіяти більше м'язів.

Читайте також: Як поліпшити секс: названо сім лайфхаків, які легко застосовувати

Секс

Під час сексу жінка може спалити в середньому 70 калорій за 25 хвилин, а чоловік – 100 калорій. Це трішки більш ефективна активність, ніж звичайна прогулянка.

Чим довший і активніший секс, тим більше калорій ти спалюєш. Можна додати трохи стогонів і голосно дихати, аби спалити зайві 18-30 калорій.

Зміна пози

Якщо жінка зверху, то їй треба рухати стегнами. Також можна спробувати позу, коли партнерка присідаєте на пеніс, а потім рухається вгору і вниз. Це відмінне тренування для стегон і сідниць, яке допоможе спалити до 207 калорій за півгодини. Чим різноманітніша сексуальна активність, тим краще!

Оральний секс

Під час цього приємного процесу можна спалити 100 калорій за півгодини.

Мастурбація

Активність рук допомагає спалити до 100 калорій на годину в залежності від сили і положення тіла. Експерти радять спробувати повільні чуттєві погладжування і розташуватися так, щоб була можливість використовувати своє тіло.

Романтичні танці, стриптиз

Танці (навіть в одязі) можуть стати відмінним тренуванням для тебе і твого партнера, адже спалюють 219 калорій за годину.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook