Європейська комісія у травні проведе порівняльні перевірки якості продуктів в країнах ЄС, щоб визначити, чи існують випадки так званої “подвійної якості” для різних країн.

Читайте також: ТОП-5 продуктів, які підробляють найчастіше

Про це йдеться у повідомленні на сайті ЄК, – передає Європейська правда.

Єврокомісар Вера Юрова повідомила, що спільна методологія тестування, розроблена Спільним дослідницьким центром Єврокомісії за підтримки 16 держав-членів та зацікавлених сторін, буде готова в квітні. Це дозволить відповідним органам держав-членів розпочати узгоджену тестову кампанію в травні.

В рамках дослідження перевірятимуть поширені продукти харчування, які продаються в більшості держав-членів. Перші результати перевірок мають представити до кінця 2018 року.

“Ми продовжуємо виконувати наш план дій, щоб покласти край проблемі подвійної якості. Той факт, що у програмі беруть участь 16 держав-членів, є чітким знаком, що це не питання розмежування між Сходом і Заходом, і ми вирішимо його разом”, – сказала Юрова.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter