Після поразки на президентських виборах Петро Порошенко зробив незначний ребрендинг своє партії, яка тепер новить назву "Європейська солідарність". Політсила начебто сповідує європейські цінності, має рухати Україну до Європи та НАТО. Принаймні про це говорить програма партії. 

Читайте також: Порошенко під час зустрічі із виборцями обізвав їх "нездарами" та "путінськими нелюдами" (відео)

Втім поведінка лідера "ЄС" Петра Порошенка та окремих кандидатів у нардепи від політсили перекреслює заявлену ідеологію. Риторика екс-президента дуже агресивна, його ставлення до опонентів вороже. Як і під час президентських перегонів Порошенко дозволяє собі публічно, навіть зі сцени, розкидатись образами у сторону громадян, які його не підтримують.

"Всі, хто не з нами – зрадники, агенти Кремля, не патріоти, реваншисти" – це лейтмотив усіх виступів Порошенка.

Читайте також: "Кремлівський вибл*док": Порошенко оконфузився через Шарія та обізвав його прихильників (відео)

Таку ж спотворену європейськість підхопили від свого лідера і кандидати в народні депутати. Зокрема, у Луцьку до Верховної Ради від "Європейсьої солідарності" балотується Юрій Моклиця. 

Він займав посади у міській раді Луцька, де став фігурантом гучних скандалів з розкраданням бюджетних коштів на очищенні басейну та заплави річки Стир. Також тривалий час він працював помічником нардепа від "Народного фронту" Ігоря Лапіна.

Реальними справами Моклиця так і не відзначився, зате встиг погратись в експерта в організації "Волинський центр розвитку урядування" і займав місце в громадській раді Волинської ОДА.

Моклиця, за прикладом Порошенка, також є справжнім носієм "європейських" цінностей. Наприклад, такої як ненависть.

"Треба в буквальному сенсі культивувати ненависть до росіян, бо це вороги наші", – заявив Моклиця.

Читайте також: Лучанин звернеться в СБУ, щоб перевірити пропаганду кандидата в нардепи Моклиці

У такий спосіб він відреагував на гучне прослуховування радянської музики п'яними молодиками в Луцьку.

"Культивувати ненависть до росіян та громадян України, які не підтримують нашу партію і зокрема Петра Порошенка" – такий пункт має обов'язково з'явитись у програмі "Європейської солідарності", зважаючи на хід думок і заяви партійців, щоб люди одразу ж розуміли з чим мають справу.

Заклики бити людей з іншими політичними переконаннями, фейкові майдани, культивація ненависті – це те, що наразі пропагує Порошенко і його команда в "Європейській солідарності".

На жаль, екс-президент не зміг гідно програти і прийняти вирок суспільства на президентських виборах. Засліплений жагою помсти і повернення до влади Порошенко сам перетворився на того самого ефімерного "реваншиста", яким він лякає українців. Шкода, що у регіонах знаходяться такі кандидати в нардепи як Юрій Моклиця, які повторюють помилки свого лідера і сіють у суспільстві негатив. В підсумку, вони ризикують отримати на свою адресу ту саму ненависть, яку пропагували, від громади.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook