Помірне вживання справжнього мармеладу, конфитюра і джему позитивно впливає на здоров'я. Корисні властивості продуктів, які містять розчинну клітковину – пектин, з'ясували біологи Стокгольмського університету.
Читайте також: 5 причин почати приймати холодний душ
Про це повідомляє "Gazeta.ua".
Як відомо, якісний мармелад проявляє абсорбуючі властивості в організмі.
Солодощі активізують процеси виведення з організму потенційно небезпечних і токсичних компонентів та важких металів, побічних продуктів метаболізму, жовчних кислот, анаболіків, холестерину та іншого.
Читайте також: Топ-5 способів оригінально спалювати зайві калорії
Існує кілька видів мармеладу: фруктово-ягідний, який виготовляють на основі фруктово-ягідного пюре, желейний – його готують на основі агару та пектину і желейно-фруктовий, який готують на основі желюючих речовин та фруктово-ягідного пюре. Найбільш корисним вважається останній.
Фахівці рекомендують вживати не менше 2 гр пектину на день, а це дорівнює 50 гр мармеладу.
Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter
Коментарі
коментарів немає