У разі підтвердження наслідком наявності загрози у висловлюваннях депутата від партії Європейська солідарність Софії Федини та волонтера Марусі Звіробій на адресу президента Володимира Зеленського, то їм може загрожувати позбавлення волі. Про це заявив глава СБУ Іван Баканов, передає Главком.

Читайте також: "С*ка, вб'ють на фронті": скандальна волонтерка Звіробій пригрозила Зеленському фізичною розправою (відео)

"Я вважаю, ця справа матиме продовження найближчим часом. Кримінальний кодекс все чітко визначає: якщо лінгвістична експертиза підтвердить, що це була реальна загроза, то мова піде про ув'язнення. Наскільки мені відомо, кримінальне провадження відкрито, я думаю, відповідна експертиза призначена", – сказав він.

Читайте також: "Відповідаю": депутатка від Порошенка заявила, що хоче, аби "Зеленського обстріляли" (відео)

"Взагалі це питання до культури наших політиків. Не тільки Федина в цьому питанні" засвітилася". Ми повинні поважати інститут президента, будь-який державний інститут. Ми зараз не говоримо про гумор – весь світ жартує над політиками, в цьому нічого такого немає. Але, наприклад, в законодавстві Німеччини є чітка відповідальність за такі речі. в українському – немає. Якщо ми зараз будемо ініціювати відповідні зміни в законодавство, нас розкритикують", – додав глава СБУ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook