Шахрайську фінансову піраміду викрили працівники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції.

Читайте також: Ювелірна афера та ошукані громадяни: як фінансова піраміда B2B Jewelry досі працює в Україні (відео)

Про це інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Встановлено, що схему організували четверо чоловіків віком від 26-ти до 43-х років. Фігуранти утворили власний вебсайт, де пропонували вкладникам отримувати пасивний дохід від інвестування у бізнес, пов’язаний із продажем електротехніки та роботою таксі.

Для інвестування громадяни купували сертифікати вартістю від трьох сотень до 300 тисяч гривень. Організатори обіцяли щоденний прибуток (понад 350% річних) від вартості сертифікатів у вигляді внутрішньої валюти. Внутрішню валюту фігуранти пропонували конвертувати у криптовалюту, однак через технічні властивості сайта  вивести прибуток було неможливо. Крім цього, ціна на криптовалюту була нижчою у більш ніж 100 разів від тієї, котру зазначали організатори. 

У шахрайську фінансову піраміду інвестували гроші понад 55 тисяч громадян. За попередніми даними, сума збитків сягає понад 150 мільйонів гривень.

Читайте також: 600 тисяч постраждалих: СБУ викрила найбільшу фінансову піраміду "B2B jewelry" в Україні (фото)

Працівники поліції провели одинадцять обшуків за місцями мешкання та у автівках фігурантів. Обшуки одночасно проходили на Київщині, Черкащині та у столиці. 

У результаті вилучили серверне обладнання, комп’ютерну техніку, гроші, банківські картки, чеки про купівлю іноземної валюти, подарункові сертифікати фінансової піраміди, чорнові записи, мобільні телефони.

Читайте також: Піраміда B2B Jewelry впала: українці штурмують магазини і вимагають повернути гроші

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Фігурантам може загрожувати до восьми років позбавлення волі. Слідчі дії тривають. 

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора.

Як зазначає РБК-Українащо судячи з відео, оприлюдненому правоохоронцями, це фінансова піраміта B2B Jewelry.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook