На сьогоднішній день в Україні є дуже багато медичних установ, які потребують зміни статусу і форми надання медичної допомоги.

Читайте також: У Раді ініціюватимуть відставку Супрун

Про це заявила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Варто відзначити, що яскравим прикладом Супрун вважає український лепрозорій.

"В Україні є лепрозорій — величезна заклад, побудований в радянські часи, де надавали допомогу пацієнтам з лепрою (або проказою). Це хронічна хвороба, яка вражає в основному шкіру, периферичні нерви, слизову оболонку верхніх дихальних шляхів і очей. Без лікування хвороба неминуче призводить до інвалідності. Навіть у ХХ столітті лікування було дуже складним і могло тривати все життя в таких закладах, як цей лепрозорій", – написала Супрун.

При цьому чиновниця нагадала, що в 60-ті роки фахівці у сфері медицини винайшли комбінацію ліків, яка може досить швидко і ефективно подолати цю страшну хворобу. Так, пацієнт має можливість повністю вилікуватися від лепри, тому йому не треба роками перебувати в ізоляції лепрозорію.

Читайте також: Вони все одно помруть: заступник Супрун шокував заявою про онкохворих

"На сьогодні від українського лепрозорію більше не вимагається виконання тих функцій, які на нього були покладені десятки років тому. Зараз він існує скоріше як санаторій в дуже занедбаному стані. Цей приклад в Україні не єдиний. Нам дісталося у спадок багато медичних закладів, які не змінювалися і вже не виконують свого призначення", – підсумувала в. о. міністра охорони здоров'я.

В кінці Супрун наголосила, що статус подібних медичних закладів повинен бути переглянутим, а старі форми надання допомоги – кардинально змінено.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter