У Луцькому міськрайонному суді під час розгляду справи луцького терориста Максима Кривоша допитали водія автобуса та двох пасажирів. Одна з пасажирок розповіла, що через місяць після інциденту вона втратила дитину. І не виключає, що стрес пережитий під час подій міг вплинути на стан її здоров’я.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

На черговому засіданні 10 червня, яке відбулося у приміщенні Луцького міськрайонного суду, підозрюваний Максим Кривош, як завжди у своєму стилі, акцентує увагу на дню антисестеми, розповідає про сенси, які в більшості нікому не зрозумілі. Ну як і завжди звертається до президента.

«Перше, в телефонній розмові від 21.07.2020 року ви сказали, що згідні щодо деяких осіб з мого списку вимог. Тобто, що вони дійсно терористи в законі, хто саме? Друге, в списку, крім вас, є 23 особи. На вашу думку, чому усі вони, окрім вас, не захотіли звільнити заручників? Третє, фільм «Земляни» показує страшну правду про те, що людина є терорист щодо тварин, до дикої природи і до природи в цілому, що ви як президент зробили, щоб змінити такий стан речей?» – говорить Максим Кривош.

Судовий процес над Максимом Кривошем зараз на етапі допиту свідків. Цього разу у суді вислухали водія автобуса. Той зазначив, що Кривош мав при собі зброю і не раз йому погрожував.

«Він сказав, що автобус захвачений. При ньому була зброя? Так, автомат. Ви бачили цей автомат? Так, на ньому був. Він стріляв? Так, я якраз зупинився на червоне світло. Раз пригрозив, коли мене не бачив в дзеркало, а ні то куля дожене», – заявив водій автобуса Олександр Гунчик.

Події 21 липня 2020 року згадувала на засіданні і пані Марія. Вона і її чоловік були пасажирами автобуса, який захопив Максим Кривош. Жінка зазначила, що після того як Кривош сказав, що автобус захоплено, він наказав водію їхати у центр – на Театральний майдан.

«За вказівками Кривоша ми поїхали на майдан і там були вказівки, щоб побільше викликали журналістів. Викликати поліцію, він сам буде дзвонити в поліцію. Були дзвінки і до журналістів, були дзвінки ще до якихось людей. Після того як сказали, що його дружина та син, здається, під’їхали до автобуса, він почав злитися, також він злився, коли журналісти писали неправду про нього. На початку він ще погрожував, що якщо хтось буде кричати чи старатися якось вибратися із автобуса, він або поранить, або вб’є», – згадує жінка.

На Театральному майдані, зі слів жінки, Кривош пересадив її з чоловіком на перші місця в автобусі. Марія сиділа біля самих боєприпасів та взялася за живіт і Кривош це помітив. Жінка зізналася йомe, що вагітна. Вона була серед тих трьох пасажирів, кого Кривош відпустив найпершими за проханням президента.

«Скажіть, то які наслідки в результаті цих подій для вас особисто?» – запитали потерпілу.

«Ну як вам сказати, морально і фізично, в принципі, також. Бо вийшло так, що в мене був викидень і про це я вже дізналася 27 серпня. На момент, коли мене перший раз визвали до СБУ я дала свідчення про те, чи зверталася я до лікарні. Це я добре пам’ятаю, тому що в мене ще збереглися знімки з УЗД», – пригадує Марія.

Через місяць після інциденту жінка втратила дитину. Сама ж на допиті дівчина, стримуючи сльози, не береться стверджувати чи стало це причиною цього, але і варіанту такого не відкидає. Хоча в СБУ є заява, де жінка напряму в цьому звинувачує Кривоша. Сам підозрюваний стверджує, що він до цього не причетний і що допомагав їй. Навіть того дня відкрив вікно в автобусі, аби було більше повітря для неї. Присяжні відхиляють подальші запитання підозрюваного до потерпілої.

«Ви пишете заяву в СБУ, що вважаєте мене винним в тому, що плід завмер після 38 днів після події. Ви дійсно вважаєте мене винуватцем того?» – запитав обвинувачений жінку, що втратила дитину.

«Як я вже говорила, я не вважаю винуватцем, але й не кажу, що до цього не причетні», – заявила Марія.

Свідчив також і чоловік потерпілої. Наприкінці засідання Кривош звинуватив суд в необ’єктивності. Самі ж потерпілі на запитання суду, яку міру покарання, на їхню думку, треба оголосити обвинуваченому, двоє із трьох відповіли – найсуворішу.