На Гнідавському цукровому заводі продовжується модернізація виробництва. Вже сьогодні на підприємство надійшов і готується до експлуатації перший жомопрес фірми "Babbini".  Обладнання призначено для віджиму жому після дифузії.

Про це нам повідомив заступник голови правління з питань інвестицій Гліб Галькевич, - пише офіційний сайт підприємства.

Читайте також: Гнідавський цукровий завод збільшуватиме свої потужності

"До цього в нас стояли старі німецькі преса, які технічно застарілі в порівнянні з сучасним обладнанням. Сухі речовини, які ми з них отримували сягали лише 14 %, що було малоефективно. Кожна фірма, яка проводила аудіювання нашого підприємства вказували на них, як на найслабше наше місце, тому що не віджата вода на пресі це додаткова вода залита в дифузію, бо те що ми можемо вижати із бурякової стружки цукор нам потрібно виекстрагувати з дифузії", наголошує посадовець.

Нові встановлені преси будуть мати неабиякий вплив на енергетичну ефективність, а за рахунок скорочення часу дифузії. Це знову ж таки зменшить кількість нецукрів, які доводиться пропускати через весь процес переробки, а співвідношення цукрів до нецукрів істотно збільшиться.

Інші три установки пресів надійдуть на підприємство в кінці квітня поточного року. роботи по підготовці тривають, а реалізація проекту завершиться до початку сезону 2018 року.

Втіленням проекту в життя займається «Українська технологічна компанія», які мають відповідний досвід у встановленні такого обладнання.  Для встановлення новітнього обладнання на підприємстві буде збудоване відповідне приміщення з належною інфраструктурою.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter