"Добрі наміри" пропрезидентської партії БПП яскраво підтвердили сьогоднішні вчинки її окремих представників. Як люди Петра Порошенка втілюють у життя реформу з децентралізації влади, як покращують життя українців? Вчинки говорять самі про себе.

Читайте також: Скомпрометована чиновниця від БПП втекла з 1-й сесії новоутвореної волинської ОТГ

Подія, що мала увійти в історію громади, як доленосна та важлива, закінчилася ганебним скандалом. Новообраний сільський голова Ніна Симонович та частина депутатського корпусу, переважно, депутати від БПП втекли з сесійної зали після того, як більшість не підтримала запропоновану очільницею кандидатуру на посаду секретаря сільської ради.

Коли озвучена кандидатура Ніною Симонович на посаду секретаря сільської ради не набрала достатньої кількості голосів, голова вирішила зачекати з цим питанням: ще є 30 днів, мовляв, часу вистачить. Всі пропозиції депутатів внести іншу кандидатуру, зокрема, теперішнього секретаря Лариси Присяжнюк – не знайшли підтримки. А все тому, що Ніна Леонідівна не бажає працювати з цією жінкою, мовляв, не може знайти спільну мову, а ще – виявляється, Лариса Присяжнюк, яка нібито не виконувала належно своїх обов’язків, а по факти не дозволяла голові дерибанити бюджет та землю.

Читайте також: "Тріумфальна" перемога БПП у виборах на Волині: пропрезидентська партія займалася підкупом виборців

Після недовгої дискусії Ніна Симонович вийшла із зали засідань, разом з нею пішла частина депутатів з лічильної комісії та – решта обранців, переважно депутатів від БПП.

"З думкою більшості потрібно рахуватися, – каже голова фракції УКРОПу в Луцькій районній раді Олександр Бляшук. – Треба працювати, бо вас вибрали люди, не можна керуватися власними бажаннями та амбіціями, це – безвідповідально. Потрібно шукати з депутатами компроміс. Такий вчинок не гідний голови громади – це неповага до своїх людей, до депутатів, що приїхали з інших сіл".

До слова, обранці громади якомога швидше мають завершити всі необхідні законодавчі процедури, щоб перейти до формування головного документу громади – бюджету, бо без нього життя в сільській раді буде просто паралізоване.

Попри демарш, різні провокації, перешкоди з боку працівників сільської ради -сесія відбулася, бо ще є відповідальні депутати. Це сталось завдяки підтримці голови фракції УКРОПу в Луцькій районній раді Олександра Бляшука, першого заступника голови Волинської обласної організації партії "Батьківщина" Андрія Козюри, голови Луцької районної ради, укропівця Валентина Приходька, які відстояли законне право обраних громадою депутатів працювати на благо людей.

Додамо, що у Гіркополонківській ОТГ депутат від УКРОПу Лариса Скиданюк очолила депутатську групу "За розвиток громади", партійка Лариса Присяжнюк попри брудні, замовні звинувачення теж отримала підтримку більшості та стала секретарем Гіркополонківської сільської ради. Головою земельної комісії громади депутати обрали укропівця Віталія Хінцінського.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter