Голова Підгайцівської сільської ради Юрій Семенюк купує обладнання для свого незадекларованого бізнесу за бюджетні кошти.

Читайте також: Голові сільської ради на Волині "вказали" на "регіоналівське" минуле

Про це повідомляє журналіст Тарас Середич на своїй сторінці у Фейсбуці, передає ІА "Волинські новини".

За 2016 рік у голови сільради, наприклад, немає згідно з документами жодного бізнесу. Із доходів – лише зарплата.

Але от уже за 2017 у розділі "доходи" у сім’ї Семенюка з’явився цілий мільйон гривень від підприємницької діяльності. А якої саме – невідомо, бо бізнесу як не було, так і немає. Принаймні в декларації.

Офіційно голова сільради не має жодного задекларованого бізнесу, проте його родина володіє готелем, автомийкою та підприємством з виготовлення бруківки. Також, живучи на одну зарплату сільського голови, Семенюк проживає у будинку площею 314 метрів квадратних, їздить на позашляховиках "Mitsubishi" та "Toyota Land Cruiser" 200 2017 року, також володіє новенькою "Toyota Camry". При тому усьому напоказ пересувається дешевшим китайським позашляховиком, а в гаражі для вихідних тримає нову "200", вартість якої стартує від 90 тисяч доларів.

Зі слів журналіста, Семенюк "економить" власні гроші, витрачаючи на закупівлю обладнання для бізнесу бюджетні кошти.

Так, Підгайцівська сільрада витратила 68 тисяч гривень на придбання мийок, насадки, водяного фільтру, пінної насадки, шлангів тощо, також у суму входить монтаж обладнання. Очевидно мова іде про так звані "керхери", якими користуються на автомийці Семенюка.

Читайте також: Вибори у волинських ОТГ: хто кандидати і від яких партій

Сільський голова у дерибані бюджету сільради задіяв і інший свій бізнес, з виготовлення бруківки, якою виклав дороги чи не у кожному населеному пункті. Своєю чергою за кошти платників податків Підгайцівської сільради голова закупив обладнання на цех на 340 тисяч гривень.

Окрім того, донька голови-мільйонера Ольга Семенюк похизувалася у вересні у мережі  новеньким IРhone 8+ за 900 доларів. 

Тим часом президент Петро Порошенко нещодавно нагородив Юрія Семенюка Орденом Данила Галицького за значний внесок у розвиток місцевого самоврядування, а вочевидь за дерибан землі і бюджету. Ніби то саме за щедрий розпродаж земель йому і подарували місцеві забудовники елітний маєток та позашляховик "Toyota Land Cruiser" 200.


Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter