Волинянин жорстоко побив маленького хлопчика, дитина померла, У районі на Волині значно посилюють карантин: у деяких селах обмежують роботу усіх закладів, Відпочинок з карантинними обмеженнями: що заборонили на Шацьких озерах, П'яна волинянка зарізала свого чоловіка, інша – скалічила, "Зараз йде мова про сімейні вогнища": у Луцьку – 490 випадків захворювання на коронавірус – такими були головні новини Волині у середу, 1 липня.

Читайте також: На Волині чоловік відкрив стрілянину біля АЗС

У районі на Волині значно посилюють карантин: у деяких селах обмежують роботу усіх закладів

Про посилення протиепідемічних заходів на території району говорили на засіданні місцевої регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, що відбулася під керівництвом голови райдержадміністрації Юлії Подерні-Масюк учора, 30 червня.

1) заборонити проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів з кількістю учасників більше ніж 10 осіб;

2) обмежити час роботи закладів громадського харчування та закладів розважальної діяльності до 22 години;

3) вжити заходів щодо обмеження роботи усіх закладів на території Ветлівського старостинського округу;

4) провести дезінфікуючі заходи в місцях масового скупчення людей, місцях виявлення вогнищ інфекції, місцях проживання хворих, на дорогах та вулицях села Ветли;

5) посилити роз’яснювальну роботу серед населення щодо необхідності дотримання карантинних заходів в місцях масового скупчення людей, здійснювати контроль за дотриманням карантинних заходів.

Відпочинок з карантинними обмеженнями: що заборонили на Шацьких озерах

На Волині у Шацькому районі вирішили посилити карантинні заходи безпеки.

В результаті засідання, з метою забезпечення дотримання карантинних заходів та запобіганню поширенню на території району інфекційного захворювання прийняли рішення:

- посилити державний нагляд (контроль) за дотриманням санітарного законодавства, а також дотримання режиму роботи розважальних закладів на території району;

- забезпечити здійснення заходів державного нагляду (контролю) за об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, агропродовольчими ринками, закладами громадського харчування, розважальними закладами відповідно до встановлених вимог щодо здійснення протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби (COVID-19), затверджених головним державним санітарним лікарем України;

- провести роз’яснювальну роботу з підприємцями, які надають послуги населенню на територіях відпочинку села Світязь та в прибережних смугах озер Світязь, Пісочне щодо забезпечення дотримання режиму роботи закладів та відсутності музичного озвучення після 22.00 години на період карантину;

- заборонити діяльність розважальних атракціонів та тематичних парків на період карантину.

Читайте також: "Коли ховали маму дитинці виповнилось шість днів": у селі влаштували терор родині молодої жінки, яку вбив коронавірус на Волині

П'яна волинянка зарізала свого чоловіка, інша – скалічила

За процесуального керівництва Ковельської місцевої прокуратури 33-річній ковельчанці повідомлено про підозру у заподіянні чоловікові тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого.  

Увечері 29 червня 2020 року нетвереза жінка під час сварки зі своїм 40-річним чоловіком двічі вдарила його ножем у ногу. Потерпілий помер від крововтрати.

Увечері 28 червня 2020 року так само під час конфлікту жінка вдарила потерпілого у голову не встановленим поки предметом, заподіявши відкриту черепно-мозкову травму.

Чоловік перебуває у лікарні.

"Зараз йде мова про сімейні вогнища": у Луцьку – 490 випадків захворювання на коронавірус

У Луцьку станом на сьогодні зафіксовано 490 випадків захворювання на коронавірус, в тому числі 11 – летальних. За минулу добу – 9 нових випадків .

За словами завідувачки Луцького міськміжрайонного відділу ДУ "Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України" Марії Білоножко, щодня в середньому роблять 170 ПЛР-тестів, а процент виявлення захворюваності становить 23%, про це йдеться на сайті Луцькради.

Тим часом, представники контролюючих та правоохоронних органів доповіли, що продовжують відстежувати ситуацію в місті на предмет дотримання людьми карантинного режиму в громадському транспорті та закладах торгівлі.

Від завтра Луцьком курсуватиме спеціальний автомобіль Державної служби з надзвичайних ситуацій та попереджатиме громадян про дотримання заходів безпеки у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19.

Волинянин жорстоко побив маленького хлопчика, дитина померла

Прокуратура перекваліфікувала справу про жорстоке побиття у Києві 6-річного хлопчика його хрещеним через смерть дитини.Наприкінці червня у Києві затримали чоловіка з Волині, який по-звірячому побив малолітнього похресника.

"Бракує слів, щоб описати цей злочин. Дитині провели низку складних операцій. На жаль, попри зусилля лікарів, хлопчик помер. Нелюда, якого затримали на місці події, взято під варту", − наголосила вона.

За словами Максимець, нині відкрили кримінальне провадження за п. 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство малолітньої дитини.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook