На Волині під час руху загорівся поїзд з пасажирами; Лучанка прихистила у себе самотнього дідуся, який жив біля вокзалу; Шпигун на Волині 15 років "зливав" інформацію білорусам; На Волині молодий чоловік вбив свого друга; Стало відомо, якому депутату на Волині кинули у будинок попереджувальну записку − такими були головні події Волині та Луцька у вівторок, 10 вересня.

Читайте також: Луцьку "Ротонду" виставили на продаж

На Волині під час руху загорівся поїзд з пасажирами (відео)

На Волині під час руху загорівся поїзд з пасажирами. 

Про це "Під Прицілом" повідомили очевидці події.

Дизельний поїзд сполученням "Ківерці-Сапіжанка" загорівся близько 10.00 на станції Дубова Корчма.

Як стверджують очевидці події, загоряння відбулося у з'єднанні між вагонами, від чого поїзд повністю заполонив дим.

Працівникипоїзда оперативно загасили вогонь після чого продовжив рух. 

На щастя, обійшлося без жертв.

Читайте також: На Волині загорівся пасажирський поїзд

Лучанка прихистила у себе самотнього дідуся, який жив біля вокзалу (відео)

У Луцьку самотньо вештався вулицями міста 90-річний дідусь із Одещини, від якого відцуралися рідні. Старенький привернув увагу перехожих біля залізничного вокзалу.

Розгублений та самотній – таким його побачила біля своєї роботи пані Алла. Після кількох годин знайомства жінка вирішила, що лишити на вулиці старенького вона не може – і на кілька днів діда Степана забрала до себе. "Я відчула душею, що то людина добра, що вона нас не скривдить. Просто шкода, як людину", – пояснила Алла Куманська. 

Безхатька вона помітила разом із колегою по дитсадку. "Трусився. В целофанових пакетиках на ногах, туфлі на п’ять розмірів більші, такий закутаний у піджак", – пригадує Наталія Грицюк. Дідуся жінки нагодували і помили. "Він тільки дякував, дякував", – кажуть жительки Луцька, які перейнялися долею літнього чоловіка.

Читайте також: У луцькому дворі побитий чоловік пролежав у кущах декілька днів (відео)

Шпигун на Волині 15 років "зливав" інформацію білорусам

Громадянин України зізнався, що майже 15 років шпигував на білоруські спецслужби. Його справу розслідувало управління Служби безпеки України у Волинській області та направило до суду.

Олександру загрожує від 12 до 15 років ув'язнення. Слідство звинувачує чоловіка в державній зраді, вчиненої навмисно на шкоду державній та інформаційної безпеки України.

У матеріалах справи йдеться, що в кінці літа 2004 року Олександр дав усне і письмове згоду начальнику відділу розвідки Пінського прикордонного загону "Річиця" про конфіденційну співпрацю. Він нібито мав передавати білоруській стороні інформацію про систему безпеки державного кордону та особовий склад підрозділів на прикордонних ділянках в Ратнівському та Дубровицькому районах Волинської області. Передача інформації велася по мобільному телефону. Співпрацю з білоруськими прикордонниками він продовжував до свого звернення в СБУ.

До речі, раніше українців, які добровільно визнавалися в роботі на іноземні спецслужби, від кримінальної відповідальності позбавляли. Однак це вже п'ятий випадок, коли при подібному визнання громадянина України загрожує реальний тюремний термін.

Читайте також: На "Устилузі" у чоловіків вилучили понад 30 кілограм бурштину

На Волині молодий чоловік вбив свого друга

На березі річки Стир у селі Боратин Луцького району 44-річний місцевий мешканець під час конфлікту вдарив 36-річного односельчанина, унаслідок чого чоловік помер.

Поліцейські встановили, що у неділю, 8 вересня близько опівночі на березі річки чоловіки розпивали алкогольні напої.

Під час конфлікту, який виник на ґрунті неприязних відносин, 44-річний волинянин вдарив 36-річного жителя Луцького району. Від отриманої травми чоловік згодом помер.

Триває досудове розслідування відкрите за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України. Йдеться про умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Читайте також: Молодий волинянин напідпитку жорстоко вбив свого друга

Стало відомо, якому депутату на Волині кинули у будинок попереджувальну записку

Депутату Княгининівської сільської ради, голові земельної комісії Володимиру Сидуну погрожували та кинули на подвір’я й у будинок пляшки з невідомою сумішшю.

Нагадаємо, вночі 10 вересня невідома особа кинула до двору та будинку депутата дві пляшки з невідомою сумішшю, до однієї з яких була прикріплена записка з погрозами.

Відзначимо, що будинок належить депутату Княгининівської сільської ради, який очолює земельну комісію, Володимиру Сидуну.

Володимир Сидун разом із дружиною Тетяною виховує двох дітей: доньку Богдану та сина Устима.

У власності подружжя, згідно з річною декларацією депутата, нараховуються три земельні ділянки площами по 1200 та 1900 кв м у Княгининку Луцького району та Борохові Ківерцівського району відповідно.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook