Луцьк прощається з Олексієм Веремійчиком; У селищі на Волині чоловіка вбили табуреткою; Померла лучанка Мар'яна Пархом'юк, котра тривалий час хворіла; У селищі на Волині обікрали будинок священника; На Волині у селян позабирали городи і розподілили між трьома десятками невідомих осіб − такими були головні новини Луцька та Волині у четвер, 17 жовтня.

Читайте також: На Волині обікрали лікарню, зникли важливі документи

Луцьк прощається з Олексієм Веремійчиком (фото)

Луцьк прощається з луцьким посадовцем Олексієм Веремійчиком, що трагічно загинув на озері Люб'язь 12 жовтня.

Прощання розпочалося в четвер, 17 жовтня, об 18:00 в Будинку панахиди у Луцьку.

Нагадаємо, в суботу, 12 жовтня, на озері в Любешівському районі зник безвісти директор департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міськради Олексій Веремійчик.

Водолази−рятувальники обстежили близько 20 тисяч квадратних метрів дна на озері Люб'язь, але не знайшли.

До пошукової операції долучились волонтери, родичі та знайомі зниклого чоловіка, працівники поліції та Національного парку "Прип’ять−Стохід". Пошуки тривали п'ять днів.

На допомогу активістам та небайдужим, які вели пошуки, залучили гелікоптер. З його допомогою обстежувалася прибережна зона, навколишня територія і озеро.

Важливо, що дружина луцького посадовця Анна Веремійчик заявила, що свідки трагедії Олександр Грановський, Сергій Омелянчук, Іван Дишко, які врятувалися під час шторму, дають різні покази і не сприяли пошукам зниклого безвісти чоловіка.

Тіло посадовця знайшли в середу, 16 жовтня, приблизно в тому ж місці, де і перекинувся човен із рибалками. Усі ці дні там проводили активні пошуки, проте вони були безрезультатними.

Поховають Олексія Веремійчика у п'ятницю, 18 жовтня, на цвинтарі у селі Городище Луцького району. О 13:00 у соборі відбудеться панахида.

Читайте також: Відійшов у вічність військовослужбовець з Волині (фото)

У селищі на Волині чоловіка вбили табуреткою

У селищі Цумань Ківерцівського району вбили чоловіка.  Підозрюваного взяли під варту, йому загрожує до 15 років в'язниці.

Нагадаємо, у ніч на 15 жовтня 2019 року нетверезий 42−річний раніше судимий чоловік у будинку на вулиці Вербовій у Цумані під час сварки ударив свого односельця табуреткою у голову.

Від крововтрати, спричиненої травмою, потерпілий помер.

Затриманому невдовзі зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні умисного вбивства (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 115 КК України).

Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Довідково: згідно із санкцією ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України, вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Читайте також: На Волині чоловік застрелив власну тещу (відео)

Померла лучанка Мар'яна Пархом'юк, котра тривалий час хворіла

Мар'яна Пархом'юк з Луцька чотири тижні знаходилась у критичному стані в лікарні в Мінську, та на жаль, хвороба перемогла дівчину.

Донька директора Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолія Івановича Пархом’юка, померла. Про це 17 жовтня повідомив її хлопець.

На лікування в медзакладі Мінська кожного дня потрібні величезні кошти. Тож небайдужих людей просять про допомогу, повідомила журналістка Олена Кузьмич.

У Мар’яни був рак крові, вона довгий час лікувалася у Білорусі.

Останні чотири тижні дівчина знаходилася у критичному стані. Небайдужі збирали кошти на її лікування, проте хвороба перемогла.

Читайте також: "У моєї мами рак" – відомий луцький тренер просить допомоги небайдужих

У селищі на Волині обікрали будинок священника

У селищі Мар’янівка Горохівського району чиїсь злодійські руки обікрали священнослужителя.

Зловмисник проник в оселю отця майже без перешкод. Священник не захищав домівку міцними замками. Із хати пройдисвіт виніс 1000 гривень.

А в Шклині теж Горохівського району інший безбожник порушив спокій на кладовищі: уночі він в’їхав у бетонну огорожу, пошкодив дві її секції і втік.

Читайте також: На трасі "Київ − Ковель" внаслідок ДТП загинув чоловік, ще 5 травмовано (фото)

На Волині у селян позабирали городи і розподілили між трьома десятками невідомих осіб

На Горохівщині в жителів сіл Буркачі та Диковини забрали 50 гектарів полів, якими вони законно користувалися 30 років.

Землю розподілили поміж трьома десятками невідомих осіб. Ділянки одразу були перепродані. Сільський голова написав з цього приводу листа президенту і подав заяви в прокуратуру та поліцію. А віз і нині там.

Землеміри навіть зараз з’являються на полях і щось міряють. Але схоже на те, що у Волинському геокадастрі давно втратили відчуття міри. Перед тим як роздати землю, до Мервинської сільської ради приїжджала вже добре відома заступниця голови геокадастру Волині Олена Ланевич.

"Уже з'являються публічні карти, що земельні ділянки роздали ніби−то учасникам АТО. Хоча жодне їхнє прізвище мені не відоме", − зазначає Мервинський сільський голова.

Місцеві мешканці кажуть, що не віддадуть свої землі, де уже росте пшениця, капуста, картопля, буряки і розповідають як усе відбулося.

"Вони приїхали машиною, поміряли городи і поставили патики. Ми ті прапорці викинули і засіяли городи. Це наші землі і ми їх не віддамо", − кажуть селяни.

Натомість, місцеві атовці не можуть отримати тут землі, бо їм їх ніхто не дає.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook